Đukanović najavio tužbu protiv Atlas banke

Odbjeglo lice sa potjernice nastavlja sa hiperprodukcijom klasičnih izmišljotina, podmetanja i manipulacija. U svom očajničkom ali bezuspješnom  pokušaju, da stvaranjem buke i zagađivanjem  crnogorskog javnog prostora, sa bezbjedne destinacije, sebe spasi krivične odgovornosti, Duško Knežević svakoga dana biva uhvaćen u novim lažima, ocijenjeno je iz DPS-a.
Objavljeno: 29. 01. 2019 - 15:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Frapantno je da osoba, na pragu sedme decenije, pokazuje takvu neodgovornost, pa svaki put kad bude uhvaćen u laži, on se ne zastidi, već oslonjen na logistiku opozicionih medija, lansira novu", kaže se u saopštenju DPS-a.

Podsjećaju samo nekih neistina iz "širokog Kneževićevog repertoara":

"Najprije je lansirao laž da je vila na Gorici  Đukanovićeva!  Kada je ova njegova izmišljotina demantovana,  tvorac laži nije ponudio niti jedan dokaz da je potkrijepi  već je odmah prešao na sljedeću  - da je Knežević platio Đukanovićeve troškove sa kartice, i naveo jedan račun koji je nepoznat vlasniku kartice i o čemu banka nikad nije obavještavala Đukanovića.

I ova laž je demantovana, jer su svi postojeći računi uredno plaćani, a za taj jedan za koji Knežević tvrdi da je postojao a nije plaćen, napravljena je provjera u banci, iz koje do sada proizilazi da od 2015. banka nije obavještavala klijenta o navodnom dugu, i da nikad od njega nije tražila odobrenje i dozvolu da to navodno potraživanje izmiri. Čudne su okolnosti da je baš tada, kad je navodni dug  napravljen, osoba koja je u banci vodila tu karticu, sklonjena sa tog radnog mjesta.

Zbog svega sumnjivog što prati ovaj slučaj, Đukanović je najavio tužbu protiv banke, a čovjek koji je očigledno mešetario po banci u kojoj nije bio ovlašćeno lice, a sumnjamo i podstrekivao na krivična djela, još jednom je namjestio svoje zaposlene da ispaštaju za njegove mahinacije", navodi se u saopštenju DPS-a. 

Naravno, nakon ove, kako dodaju, "besramno je lansirao novu laž  o plaćanju privatnih putnih troškova u Dubaiju".

"Očigledno godine čine svoje, pa je Knežević nekako zaboravio da je još 2012. krišom plasirao ovu podmetačinu u opozicione tabloide, i da ju je sad samo loše reciklirao. Boravak na prezentaciji njegove firme, na koju je pozvao i svoje kumove i njihove bračne partnere,  začinio je raznim falsifikatima i neistinama i pokušao da u maniru sitnog intriganta i krupnog lažova,  plasira da je platio privatne troškove boravka Mila Đukanovića  i nekakve „misteriozne osobe“ u Dubaiju", dodaje se u saopštenju.

I na kraju poslednja laž, ako ne lansira još 2-3 u toku pisanja ovog saopštenja, odnosi se na njegovu ulogu u obezbjeđivanju kredita koji je Milo Đukanović podigao u vrijeme kad se zvanično  i potpuno regularno bavio biznisom. 

"Kada je dokazano da je i u tom slučaju slagao i da  njegov novac nije bio uopšte korišćen, već su kratkoročnu pozajmnicu dala dvojica Đukanovićevih prijatelja, ( koji su pravi za razliku od Kneževića koji je samoproglašen), Knežević, u maniru loših karaktera iz dječijih crtanih filmova, uhvaćen u laži, priznaje da je bio tehnički šraf u toj kreditnoj konstrukciji, ali usput  „dobacuje“ da su ti prijatelji „sumnjivi“ a da je posao kupovine Prve banke na berzi bio „fiktivan“, neshvatajući jadan da je najfiktivnije njegovo samoproglašeno prijateljstvo sa Milom Đukanovićem i da je hiperprodukcija laži nedovoljna da tu činjenicu ospori.

Ova serija laži, podmetanja i manipulacija, Kneževićeva  su zamjena za argumente.  Nada se Knežević da je dovoljna medijska logistika takozvanih „istraživača“ pa da ovaj njegov vašar prostote, opsjene i laži zasijeni crnogorsku javnost.  Javna je tajna da medijske perjanice ovih dana neumorno obilaze pragove lidera opozicionih stranaka, pokušavajući da  ih ubijede, da je konačno došao trenutak za proteste i rušenje Mila Đukanovića?! I sad, kao i nebrojano puta u poslednjih dvadesetak godina, oni sebe, naravno,  vide  kao centralne figure te povjerljive misije, što je podjednaka iluzija kao što Knežević sebe smatra za Đukanovićevog prijatelja, i sve laži i fantazije, posledica su pokušaja da dokaže nešto što je nedokazivo", poručuju iz DPS-a.

I na kraju. kako navode iz DPS-a, samo mali detalj, kako Knežević zamišlja valorizaciju tog umišljenog prijateljstva.

"Naime,  prije neki dan je, javno,  sam priznao, da je u ovu osvetničku misiju, sastavljenu od laži i kleveta, krenuo  jer je  tražio od Predsjednika države da nedozvoljenim putem,  utiče na tok istrage o njemu, odnosno da je zaustavi.  Ne znamo da li je Knežević ovo izgovorio svjestan svojih riječi, ali niti jedno prijataljstvo umišljeno ili pravo, u Crnoj Gori, ma koliko se upirao, lagao, klevetao, neće ga spasiti od pravosudnih organa i njihovog postupanja", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 11

Sojic

29. 01. 2019 - 15:39

Sve vise tonete. Ocigledno je da i ne citate sto ste napisali jer bi valjda shvatili de se jos vise ukopaste pokusavajuci da se vadite. Sami ste jos prije dva dana priznali da je Milo bio gost DK u Dubaiu. Priznali ste da je Duskov potpis na ugovoru kao garant za kredit. Da ste mogli bez njegovog potpisa vi bi to i uradili sa ta dva "prijatelja". A tek u vezi kartice je smijesna prica kako nije znao za 17000 evra s obzirom da mu je plata bila oko 1000
Glasac

29. 01. 2019 - 17:42

Ma pustite Knzevica, Miska Perovica i sve neka kradu, za sve je kriv Milo i protiv koga god se podigne optuznica okrenimo je da sudimo Milu. Zivjela opoziciona stampa, ona je saveznik svakome i zadnjem kriminalcu samo ako ce protiv Mila. A brava da to driblanje podrzava ima koliko hoces. Raspusiti sudive i parniciti preko stampe. Umjesto prijave da je neko nesto uradio nezakonitu ne ici u tuzilastvo nego u medije.
Demanti

29. 01. 2019 - 15:58

Ja mislim da će poslije ovoga Milo zamoliti autore teksta da ga više ne brane. Samo su na koncizan način, na jednoj stranici saželi optužbe Kneževića, kako bi čitaoci dobro utvrdili gradivo. Prvo su podsjetili da je sam MIlo rekao da jeste pogađao kuću, ali je bila skupa i ne znači da je neće kupiti. Drugo, jeste bio dug na kartici kojega nije platio Milo već Knežević. Treće jeste bio pozamašan račun u Dubaiju, kojega nije platio Milo nego Knežević i četvrto, jeste uzeo kredit od milon ipo, sa garancijom "neprijatelja" ili "fiktivnog prijatelja" Kneževića. Autori teksta nijesu svjesni da ispunjavaju želje Kneževića, tj. da se Kneževićem bavi specijalni tužilac, a sa Milom narod i partije.
Rukfaš

29. 01. 2019 - 16:24

Ovo bi dobro bilo da se nastavi. Ali ozbiljno mislim. To i bilo dobro i za DPS i za Mila. To samo ogoljuje karakter DK. Gura se u red da plati večeru pa te ona proziva da te je hranio. Lakta se da mu žirira za kredit pa mu poslije nabija to na nos. Bez ičijeg naloga ili znanja pokriva mu račun a onda ga proziva da ga je častio. Ovaj DK kao da je sa Marsa pao a ne da je vidio Crnu goru. Ove stvari u CG se ljudima gade. Pomozi ako hoćeš i ne fali se. Ne pljuj po sebi.
@Rukfaš

29. 01. 2019 - 17:13

Sve i da je tako, to jednako govori o Milu. Predsjednik države, dvadeset i više godina neprikosnoveni gospodar da sve to prihvata od "fiktivnog" prijatelja. Greote, naivan pa ga Duško preigrao. Ne, Rukfaš. Skoro trideset godina oni su seirili, igrali se milionima i novca i šampanjca, organizovali zabave dok većina naroda nije imala leba da jede, na sto im igrale razne brene i šikice,... Isti su. Obojica treba da "plate". I "platiće"... Svi kojima je ovih januarskih noći jako vruće. Kako će im biti kada upeče ona Božja jabuka?
Marko

30. 01. 2019 - 16:14

Tužbu, a zašto ne pročitah tekst. Je li za to što je limit na kartici bio mali ili za to što ga nijesu obavijestili da je potrošio 16 000 eura. Ili možda za oboje.
Zoran

30. 01. 2019 - 16:16

Što me brani, kad me neodbrani.
Tommy_h

25. 02. 2019 - 12:13

Vise niko ne vjeruje Knezevicu, jer je svaka njegova laz odmah demantovana uz pomoc dokaza! Evidentno je da lazima i manipulacijama pokusava da skrene paznju sa svog pravnog slucaja i usmjeri svu paznju na politicki rezim koji uporno pokusava da ocrni!
Svetlana_TV

25. 02. 2019 - 12:18

Odbjegli tajkun vec mjese dana pokusava da maze oci javnosti lazima koje svakodnevno plasira, a zalosno je sto u tome ima podrsku pojedinih medija i opozicije, koji godinama traze neku slamku spasa kako bi uz pomoc nje smijenili vlast, Lazi i podvale su ovih dana cesti, a na nama je da razgranicimo lazi od istine!
Marelica

25. 02. 2019 - 12:21

Od intstagram starlete DK ne moze da se zivi zadnjih dana, stalno nas zapljuskuje novim lazima i mnoge ljude dovodi u zabludu. On je samo prvih dana djelovao sam, a onda su to na sebe preuzeli opozicija i pojedini mediji, koji zive od objava Knezevica na drustvenim mrezama.
Svetlana_TV

25. 02. 2019 - 13:49

Djukanovic i treba da tuzi sve koji su usmjereni na skrnavljenje casti i ugleda. Opozicija zna da je Milo najjaca karika i oslonac gradjanima i dps-u, zato im on najvise i smeta i teze da ga smijene i izbace sa politicke scene. Zalosno je sto na tome putu koriste razlicita oruzja, a najvise lazi i manipulacije kojima pokusavaju da okrenu gradjane protiv dps-a i predsjednika.
Novi komentar