To tijelo nastavlja rad

Sekulić: Vjerujem u povratak opozicije

Nastavićemo da radimo u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Vjerujemo u povratak kolega iz opozicije jer blokiranje procesa nije dobra poruka ni domaćoj, ni međunarodnoj javnosti - kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz DPS-a.
Objavljeno: 30. 01. 2019 - 06:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Član Odbora iz opozicije Neđeljko Rudović dan ranije za Pobjedu je kazao da „dok se ne definiše politički, pravosudni i svaki drugi neophodni odgovor na aferu „koverta“, koja je opravdano ustalasala javnost, nije realno da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva počne da radi“.

Sekulić kaže da se na izbornim zakonima radi bez obzira na to što „kolege iz opozicije nijesu prisutne“.

- Predstavnici EU ohrabruju nas da nastavimo zajednički rad. Vjerujemo da će nam se opozicija priključiti u narednom periodu. Smjernice OEBSa i Savjeta Evrope su jasne, a imamo i prve analize koje dolaze od institucija, predstavnika naučne javnosti, NVO sektora... Naravno, nastavićemo da radimo i vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, ali bez njih nećemo usvajati izborne zakone – rekao je Sekulić.

Član Odbora iz SD-a Boris Mugoša kazao je za Pobjedu da je aktivan rad u radnim grupama Odbora odraz političke zrelosti i odgovornosti prema očekivanju građana. - To očekivanje usmjereno je u pravcu neophodnosti zajedničkog rada svih relevantnih segmenata društva na daljem unapređenju izbornog ambijenta sa ciljem povećanja povjerenja građana u izborni proces – rekao je Mugoša. On je istakao da se „vrlo ozbiljno i odgovorno radi u ovoj radnoj grupi“.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

Milija

30. 01. 2019 - 07:12

Sada se svi pozivaju na gradjane. Kada se uzmu plane liste iz preduzeca jasno se vidi da najvece plate imaju SD DPS kadrovi. A pozivaju se na gradjane sa kojima sigurno dijele te najvece plate. Ovo je nevidjena demagogija. Ovakvo obracanje je sramno.
Freeman

30. 01. 2019 - 08:37

Vjerujem u odlazak DPS-a.
Freeman

30. 01. 2019 - 11:30

Sa DPS-om odlazite i vi botovi,je li vam to jasno ?.
ISKRA

30. 01. 2019 - 13:53

Pa samo im još to treba, mislim povratak opozicije u parlament i ovakve institucije, koje nijesu ništa drugo do obične ekspoziture i filijale DPS, posebno pravosudje. Manju bi štetu sebi opozicija učinila da se javno učlane u DPS, nego što bi to bio povratak u institucije. Samo bi im još to trebalo.
Novi komentar