NPCG se predstavili u Ljubljani

Broj turista iz Slovenije moguće povećati nekoliko puta

Raznovrsna turistička ponuda crnogorskih nacionalnih parkova, tokom jubilarnog, 30. Internacionalnog Alpe-Adria sajma koji se održavao u Ljubljani, privukla je veliku pažnju posjetilaca, saopšteno je iz te organizacije.
Objavljeno: 01. 02. 2019 - 12:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Nastup NPCG na sajmu turizma Alpe-Adria, mogao bi se jednom riječju predstaviti sa stavom da je to bio - pun pogodak. Pun pogodak zato što turisti iz Slovenije vole prirodu, vole neotkrivena područja, planinarenje, i nešto što NPCG u svoj svojoj ponudi nude. To je posebno značajno jer jedan broj turista koji želi da posjeti Crnu Goru, uvijek ima osjećaj da je to samo more i sunce, a NPCG su se potrudili da predstave jednu drugu, rekao bih, mnogo zanimljiviju i interesantniju Crnu Goru. To je od posebnog značaja jer turisti iz Slovenije bi mogli da koriste vikend aranžmane, imamo direktnu avio liniju između Podgorice i Ljubljane na dnevnom nivou, čak imamo i nekoliko dana u nedjelji da imamo po dva leta. Let ne traje dugo i ono što činimo u međuvremenu je da cijene avio karata budu što je moguće manje i interesantnije, imamo i razgovore sa turističkim agencijama iz Slovenije koji rade te aranžmane“, izjavio je ambasador Crne Gore u Sloveniji Vujica Lazović.

On je rekao da na godišnjem nivou oko 20.000 turista iz Slovenije koji posjete Crnu Goru, ted a bi se to moglo najmanje, udvostručiti, ako ne i povećati još nekoliko puta.

Na Sajmu su predstavljene virtelne šetnje u NPCG koje zahvaljujući primjeni nove IT tehnologije omogućavaju da posjetioci u Centrima za posjetioce već dožive dio ljepote i aktivnosti u prirodi i saznaju, i na ovaj način, o brojnim vrijednostima zaštićenih područja i turističkoj ponudi, prije samog ulaska i boravka u njima.

Turističke agencije i touroperateri su najviše bili zainteresovani za rafting, kajakarenje, biciklizam i pješačenje. Što se tiče individualnih posjetilaca sajma, oni su bili uglavnom zainteresovani za planinski turizam, zaljeđe Crne Gore sa mogućnostima aktivnog odmora gdje preovlađuje biciklizam, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

Novi komentar