Oglasio se bivši makedonski premijer

Gruevski: Neka aktuelna vlast u Makedoniji otkrije kako sam pobjegao

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je pobjegao u Mađarsku, nije htio da otkrije kako je prešao makedonsko-albansku granicu, da bi poručio da ostavlja da se time pozabavi aktuelna vlast u Makedoniji.
Objavljeno: 02. 02. 2019 - 17:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ekskluzivnom intervju za TV Sitel, on je na pitanje da li je dobio pomoć aktuelne makedonske vlasti u pripremanju bjekstva negativno odgovorio, ocjenivši da je "aktuelna vlast spremna samo da mu našteti".

Gruevski, koji je u Makedoniji optužen za korupciju, rekao je da je napustio zemlju preko Albanije i da je prvo zatražio azil u mađarskoj ambasadi u Tirani.

"Makedoniju sam napustio veoma jednostavno. Prvo sam se u Albaniji prijavio u ambasadi Mađarske, gdje sam i zatražio politički azil, i odatle sam došao u Mađarsku na način koji je bio utvrđen u ambasadi nakon konsutlacija. Zbog činjenice da sam bio premijer, zbog bezbjednosnih razloga, rekli su mi da je dobro da budem transportovan u njihovoj organizaciji u Mađarsku", rekao je Gruevski.

Gruevski navodi da je iz Tirane preko albansko-crnogorske i crnogorsko-srpske granice prolazio s ličnom kartom, dok je srpsko-mađarsku granicu prešao s dokumentom koji mu je bio izdat u mađarskoj ambasadi u Tirani.

Komentari: 1

Boban Bg

02. 02. 2019 - 19:40

Ma nije, ne znaš ti, tebi je Milo Djukanović pomogao, sad će to Duško Knežević da objelodani!
Novi komentar