Objava Jensa Stoltenberga na Tviteru

Makedonija u srijedu potpisuje protokol o pristupanju NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg objavio je na Tviteru da će NATO 6. februara potpisati sa Makedonijom protokol o pristupanju te zemlje Alijansi.
Objavljeno: 02. 02. 2019 - 23:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je dodao da će 6. februara "ispisati istoriju".

"Saveznici NATO potpisaće protokol o pristupanju sa budućom Republikom Sjevernom Makedonijom, zajedno sa ministom vanjskih poslova Nikolom Dimitrovim", naveo je Stoltenberg i objavio fotografiju makedonske i NATO zastave.

"TV Telma" ranije je objavila da će tokom svečanosti makedonski ministar spoljnih poslova Protokol o pristupanju potpisati u prisustvu ambasadora zemalja - članica NATO.

Tekst je usvojen u takozvanoj "tihoj proceduri" prošlog ponedjeljka

Nakon potpisivanja protokola ovaj dokument treba da bude ratifikovan u nacionalnim parlamentima svih 29 zemalja članica NATO.

Očekuje se da Grčka bude prva zemlja koja će 8. februara ratifikovati Protokol o pristupanju Makedonije.

Ukoliko se sve odvija po planu, makedonska ministarka odbrane Radmila Sekjerinska prvi put će učestvovati na ministarskom sastanku zemalja članica Alijanse 13. februara, ali bez prava glasa sve dok Makedonija ne postane punopravna članica.

 

Komentari: 2

Sankanje po snijegu

03. 02. 2019 - 09:42

Jos jedna žrtva više na račun IMERIJALISTA I CIJONISTA ,
Realista

03. 02. 2019 - 20:11

Za male zemlje na jugu Evrope odn zapadnog Balkana, poput Makedonije,Crna Gore,Kosova,Bosne (sa sve "republikom srpsko/sumskom u toj drzavi) spas je prikljucenje NATO-alijansi jer je to jedina odbrana od alave ruske azdaje,koja preko gubernije Srbije zagorcava zivot normalnim ljudima u tim drzavama.
Novi komentar