Predsjednik PzP-a sa predsjednikom fondacije "The Movement" u Briselu

Medojević: Moje hapšenje najbolji dokaz o stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori

Predsjednik PzP i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević sastao se danas u Briselu sa gdinom Mišelom Modrikamenom , predsjednikom fondacije “The Movement” čiji su suosnivači bivši savjetnik Predsjednika SAD Donald Tramp i Mateo Salvini, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Vlade Italije i lider italijanske “LEGA”.
Objavljeno: 04. 02. 2019 - 15:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Medojević se zahvalio Modrikamenu na njegovoj želji da bude gost na Kongresu PzP koji je morao biti odložen zbog protivustavnog i nezakonitog hapšenja predsjednika PzP i poslanika crnogorskog Parlamenta .

“Moje hapšenje zbog izgovorene riječi je i najbolji dokaz o pravom stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i neuspjeha evropskih integracija koje su donijele manje demokratije, manje poštovanja ljudskih prava , manje vladavine prava, a više kriminala, siromaštva i korupcije.”, istakao je Medojević.

On je iskazao interes PzP da postane član “The Movementa” sa kojim dijeli vrijednosti, ali i zabrinutosti zbog ugrožavanja suvereniteta država i dominacije birokratizovanih i nedemokratskih struktura u Briselu.

“Mi u PzP i DF smo demokrate, ali i patriote i želimo da vidimo Vladu koja će štititi interese naroda i države, a ne poslušnike i marionete koji služe globalistima i njihovim interesima. U “Movementu” vidimo svjetlo na kraju tunela i istorijski pokret za odbranu suvereniteta država i prava naroda da biraju Vladu koja će raditi za njihove interese, a ne za interese globalnih bankarskih fašista” istakao je Medojević.

Medojević je upoznao Modrikamena o programskim dokumentima PzP i posebno istakao neophodnost korjenitih reformi EU.

“PzP cijeni da se postojeći koncept EU mora temeljno mijenjati i da se ovlašćenja i mandat EK mora mijenjati u pravcu većeg učešća legititmno izabranih Skupština i Vlada i manjih ovlašćenja birokratije koja nema demokrarski legitimitet. Iskustvo Crne Gore u procesu EU integracija je pokazalo da se suštinske reforme moraju desiti kao rezultat konsenzusa nacionalnih elita i da birokrate iz Brisela ne mogu nametati standarde bez pritiska lokalnih faktora, koje treba osnažiti i ojačati” istakao je Medojević.

Medojević je Modrikamenu prezentirao i konkretne aktivnosti koje bi PzP i fondacija “Movement” realizovale u narednom periodu . Sastanci sa predstavnicima “Movementa” oko plana saradnje se nastavljaju.

Komentari: 6

medo

04. 02. 2019 - 15:40

Medo aj ne placi vise zivotati batali
Niksicanin

04. 02. 2019 - 15:41

Sjedi vise slugo cetnicka.Nemas ni 2 procenta podrske glasaca .Jedino te podrzavaju ovi sa kokardama i sajkacama.
Dirigent

04. 02. 2019 - 15:50

Miško Đukić je za tebe odlično rekao. Sa druge strane kad si bio u pritvor, pocinuli smo od nebuloza.
čudo - ne viđeno

04. 02. 2019 - 17:30

medo ..bog s tobom.. kakav kongres odložen.... đe su ti delegati.... ti imaš partiju na papiru... što se tiuče članova..porodica..i ako koga platiš da dođe..ne računajući goste zatvaran...si..nijesi smijo ni izaći..koliko si eu/ us.dol.oprao..preko sbs.-rus..bratije.. koliko si ojadio Crnogorskih..radnika..savjetujućih ..oko privatizacije-vaučera samo su ti radnici JPK..napunili đžepove..za duže vrijeme...dea ne spominjemo..bratiju...iz zemuna...pođi ...i zapali svijeću ...nažalost u ove okupirane crnogorske manastire...a nije ti ni prijepolje daleko...
Vanja

04. 02. 2019 - 23:27

Na čemu je ovaj čovjek?.
CRNOGORAC

05. 02. 2019 - 01:22

MEDO NE SPRDAJSE SA SAMIJEM SOBOM I NE PRAVI CIRKUS OD SEBE I TVOJIJEH PAJTASA.
Novi komentar