Glavni grad

Američke kompanije zainteresovane za ulaganja u Podgoricu

Američke kompanije su zainteresovane za investicije u glavni grad Crne Gore, saopšteno je danas na sastanku gradonačeniku dr Ivanu Vukoviću i ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, sa saradnicima. Takav stav prenijeli su suosnivač kompanije Ice Gliders Sevastjan Ploščanski i potpredsjednikIBG & Plate grupe dr Farzad Kaj.
Objavljeno: 04. 02. 2019 - 16:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Gradska uprava ima ambiciju da realizuje značajne kapitalne projekte i u tom dijelu nam je veoma važno što postoji interersovanje potencilajnih partnera koji su spremni da na efikasan i kvalitetan način zajednički ostvarimo zacrtane ciljeve” istakao je gradonačelnik Vuković.

On je goste upoznao sa projektima koje realizuje gradska uprava, kao i sa paniranim investicijama za naredni period koje će obilježiti novu razvojnu etapu Podgorice.

Predstavnici američkih kompanija, poznati po brojnim realizovanim građevinskim projekatima u SAD, posebno kada je u pitanju izgradnja održivih projekata i inplementacija politika iz oblasti zaštite životne sredine, posebnu zainteresovanost su iskazali za izgradnju sajamskog centra u Podgorici.

Oni su, prezentujući potencijalna rješenja,  ponudili mogućnost Glavnom gradu da po medelu javnog privatnog partnerstva izgrade expo centar, akva park i  mnoge drugi sadržaje.

Zahvaljujući na inicijativi da se realizuju tako značajni projekti u Glavnom gradu, gradonačelnik je naglasio otvorenost gradske uprave da se u predviđenoj zakonskoj proceduri uspostavi partnerstvo koje će omogućiti realizaciju kapitalnih projekata i izgradnju sadržaja koji trenutno nedostaju Podgorici.

Ministar Pavle Radulović, je takođe, iskazao spremnost Ministrastva održivog razvoja i turizma da sa aspekta svoje nadležnosti stvori planske preduslove  za realizaciju biznis ideja koje će povećati kvalitet života i obogatiti turističku ponudu Glavnog grada.

Komentari: 1

Avetna

04. 02. 2019 - 16:06

U koje fabrike. Jedno mogu da rade vojni aerodrom.
Novi komentar