Klub nije obnovio vizu na vrijeme

Srpska odbojkašica protjerana iz Rusije

Trofejna odbojkašica Slađana Erić (35) protjerana je iz Rusije, jer joj njen klub Proton-Saratov nije obnovio njenu vizu na vrijeme.
Objavljeno: 06. 02. 2019 - 08:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

To piše ruski list "Komsomolskaja pravda", a prenose beogradske novosti.rs.

Nekadašnja reprezentativka Srbije je decembra prošle godine potpisala ugovor sa saratovskim klubom do kraja sezone. Iskusna blokerka angažovana je kako bi klubu pomogla u borbi za opstanak.

Ruski list ističe da je Erićeva neprijatnosti doživjela zbog "neprofesionalnog ponašanja njenog kluba", kao i da je posljednji meč odigrala 20. januara.

"Klub nije sredio dokumenta ove sportistkinje na vrijeme, kako se to čini kada je riječ o strancima. I pri letu u Čeljabinsk preko Moskve, Slađanu su zadržali prilikom provjere dokumenata na aerodromu 'Šerementjevo'... Rezultat svega da je poslije tri dana rješenjem suda deportovana iz Rusije, kao osobu koja je prekršila migracione propise", navodi ruski list.

List piše da je Erićeva nedostupna za komentar, dok iz kluba nisu htjeli da govore o slučaju tvrdeći da će Slađana da se vrati u klub.

Komentari: 1

Rašo

06. 02. 2019 - 11:47

Ne pomaže ni to što je Putin bio u Srbiju, ni to što mala igra za njihov tim. Toliko o Ruskom prijateljstvu. Sad će se Vučić naljutiti i okrenut zapadu . Možda će mu to biti izgovor.
Novi komentar