Marković sa privrednicima: Stvaramo prilike za nova radna mjesta

Odlični rezultati Vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i najuspješnijih crnogorskih privrednika.
Objavljeno: 06. 02. 2019 - 18:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjećajući na ostvareni ekonomski rast od 4,9 odsto za devet mjeseci 2018. godine, koji je među najvećima u Evropi, te na rezultate fiskalne konsolidacije, premijer Marković je privrednicima kazao da se u ovoj godini želi nastaviti sa sličnim stopama rasta, pojačati borba protiv sive ekonomije, izmijeniti zakoni u cilju jačanja konkurentnosti i uklanjanja biznis barijera te povećati efikasnost administracije.

Predsjednik Vlade je rekao da je važna dosljednja primjena zakona i da jedan dio izazova sa kojima se privrednici suočavaju proizilazi iz loše prakse i neadekvatne primjene pravila.

Privrednici su saopštili da je Vlada puno uradila na poboljšanju poslovnog ambijenta, ali da i dalje ostaju određeni izazovi na koje se mora odgovoriti. Predsjednik Marković i privrednici su se saglasili da je neophodna snažna borba protiv sive ekonomije i to u oblastima turizma, građevinarstva, trgovine i tržišta rada. Predsjednik Marković je sa privrednicima razgovarao i o neophodnosti povećanja zarada i poboljšanja uslova rada zaposlenih u privatnom sektoru i načinima na koji je to moguće ostvariti.

markovic-sa-privrednicima

Premijer je privrednicima kazao i da država nikada više novca nije izdvajala za razvoj i poslovanje i podsjetio da je Kapitalni budžet od 320 miliona eura najveći od obnavljanja nezavisnosti.

„Novca i prilika za rad ima. Treba da se organizujemo da ih iskoristimo i pretvorimo u opšte dobro“, istakao je predsjednik Marković.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar finansija Darko Radunović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar