U okviru Zimske škole za poljoprivrednike

U Plavu i Gusinju održana škola voćarstva

U okviru Zimske škole poljoprivrede koju tradicionalno organizuje Ministarstvo  poljoprivrede i ruralnog razvoja, predstavnici Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji održali su radionice za proizvođače voća u Plavu i Gusinju.
Objavljeno: 08. 02. 2019 - 17:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aktuelne teme iz oblasti savremenog voćarstva, standarda kvaliteta i organske proizvodnje izazvale su interesovanje velikog broja voćara ovog kraja.

Oni su imali priliku da čuju šta je to novo u savremenoj proizvodnji maline, koje su prednosti gajenja voćnih vrsta koje nijesu u velikoj mjeri zastupljene na sjeveru naše države, prije svega ribizle i žbunaste borovnice.

2

Prisutnima je predstavljen i pravilnik o standardima za stavljanje voća na tržište, kao i redosljed koraka do dobijanja sertifikata u organskoj proizvodnji.

Osim teorijskog dijela, ova aktivnost će biti nastavljena praktičnom obukom na terenu, odnosno demonstriranjem izvođenja agrotehnike u voćnjacima poljoprivrednih proizvođača.

img-0741

Cilj i ove škole je informisanje i edukacija poljoprivrednih proizvođača u primarnoj proizvodnji, o zahtjevima, standardima i pravilima za proizvodnju i stavljanje proizvedene hrane na tržište, kako bi unaprijedili proizvodnju i postali još konkuretniji.

Radionice u okviru Škole voćarstva biće organizovane i u drugim opštinama na sjeveru Crne Gore, o čemu će proizvođači pravovremeno biti obaviješteni.  

Komentari: 0

Novi komentar