Deveti Dan februara na Jezerinama: Skijalo se, sunčalo se, igralo se, pjevalo se...

Hiljadu i po „potpisnika“ uživanja

Ovo je posljednji vikend u istoriji kolašinskog zimskog turizma koji je dočekan sa jednim skijalištem. Od naredne subote počinje da radi i Ski centar Kolašin 1600
Objavljeno: 10. 02. 2019 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Profesor Janko Nicović, Kolašinac sa višedecenijskim radnim i naučnim stažom u Beogradu i zakleti ljubitelj skijanja na Bjelasici, juče nije bio aktivan na skijama.

Kaže da njegovoj frekvenciji skijanja, odnosno broju „spuštanja“ sa vrha staze, ne odgovaraju ove vikend gužve. Zbog toga koristi radne dane kada može da ispuni svoje skijaške norme, odnosno da više desetina puta „izvoza“ stazu...

- Radujem se kada vidim ove redove pred žičarama, ali više volim radne dane kada je manje gužve. Tada se prisjetim vremena kada smo na Bjelasici sami „štampali“ staze prije 40 i više godina. Vjerovatno je taj naš entuzijazam i ljubav prema Bjelasici i skijanju „dozvao“ sve ovo što se sada skijaški i turistički dešava na Bjelasici. Obišao sam i Ski centar Kolašin 1600 i već je jasno da se radi o modernom skijalištu koje će Bjelasici donijeti regionalnu turističku vrijednost - kazao je Nicović.

Inače, ovaj skijaški vikend biće posljednji u istoriji kolašinskog zimskog turizma, koji će ovaj grad i planina Bjelasica dočekati sa jednim skijaškim centrom. Od naredne subote 16. februara z funkciji će biti i Ski centar Kolašin 1600.

Skijaši i ostali gosti će moći da biraju između dva skijališta na Bjelasici, a kada se kompletiraju poslovi na Ski centru Kolašin 1600, skijališta će biti povezana skijaškim stazama. Direktorica Ski centra Kolašin 1450 Dijana Bulatović kaže da i ove subote ima razloga da bude zadovoljna skijaškim ambijentom na Bjelasici.

- Ponovo ona kombinacija iz bajke kada su sunce, snijeg i pripremljene staze u pitanju. Skijalište je radilo punim kapacitetom i, prema našim procjenama, juče je na Jezerinama bilo preko 1500 gostiju. Bilo ih je iz svih krajeva Crne Gore, zatim Albanije, Srbije, Hrvatske, Rusije. Vidjeli smo i Kineze na skijama, a od 17. februara nam dolaze i gosti koji će u smjenama uživati na našem skijalištu. Kao da se pomalo osjeća dah proljeća pa smo na terasama organizovali i dnevne žurke sa di-džejevima kako bi se između skijaških vožnji uživalo u dobroj zabavi - istakla je Dijana Bulatović, direktorica Ski centra Kolašin 1450.

Komentari: 1

Goran

10. 02. 2019 - 22:05

Uporno reklamirate Kolasin,iz nekih razloga. Jedina prava planina za skijanje i potencijal je Zabljak,nazalost ne znam iz kog razloga stavljen sa strane,bez reklame, bez pomoci drzave
Novi komentar