Nurković poručio

Prvom dionicom auto-puta za oko godinu

Prva dionice auto-puta, od Smokovca do Mateševa biće završena za oko godinu i zajedno sa ostalim infrastrukturnim projektima doprinijeće razvoju i valorizaciji sjevera, poručio je ministar saobraćaja Osman Nurković.
Objavljeno: 10. 02. 2019 - 15:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Prvom dionicom auto-puta za oko godinu
Foto: Anadolija

Nurković je u emisiji TVCG “Vrh zimski program”, koja je emitovana iz Ski centar "Hajla" u Rožajama, kazao da se bez dobre infrastrukture ne mogu na pravi način ni valorizovati ski centri.

"Vlada pored ulaganja desetina miliona eura u ski centre ulaže i u puntnu infrastrukturu. Nikada u istoriji se nije više ulagalo u infrastrukturu. U naredene dvije do tri godine sjever će biti ogromno gradilište gdje se planiraju ulaganja desetina miliona eura u putnu infrastrukturu", kazao je Nurković.

Uz kašnjenje, prva dionica auto-puta, kako kaže Nurković biće završena za oko godinu.

Pored toga, izgradnja puta Jezerine-Lubnice-Berane, skratiće, kaže ministar, put od Kolašina do Berana za oko 35km.

“Tako će praktično od Rožaja do Podgorice biti od 105 do 110 kilometara puta”, kazao je Nurković i u narednih 15-ak dana najavio raspisivanje tendera za žičaru za novi ski centar na Hajli.

“To će biti ogroman benefit za građane Rožaja, ali i za Crnu Goru”, kazao je Nurković i dodao da će sva ulaganja biti podsticaj građanima da ostanu u Rožajama i da se vraćaju u taj grad.

Komentari: 2

Djuradj

10. 02. 2019 - 20:57

...odlicno...
priganica

10. 02. 2019 - 21:15

Zar nije trebalo u maju ove godine, kako to sad Šta nam garantuje da ne bude sljedeće za sljedeću ministre, vaša fotelja definitivno garantue to znamo
Novi komentar