Britanska ambasada saopštila

Nismo komentarisali izručenje Duška Kneževića

Ambasada Velike Britanije u Podgorici negirala je da je saopštila da nema prepreka da London izruči Crnoj Gori predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.
Objavljeno: 10. 02. 2019 - 17:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Nismo komentarisali izrucenje Duska Knezevica
Foto: Al Jazeera Balkans Youtube Screenshot

Dio medija je u petak, 8. februara, objavio tekst pod naslovom "Britanska ambasada: Nema prepreka da Duško Knežević bude izručen Crnoj Gori".

Na pitanje FOS-a da li je to stav Ambasade, ili o tome može odlučiti samo nadležni sud u Londonu u eventualnom postupku ekstradicije, ili se pak stav odnosio generalno na sporazum između dvije zemlje o pitanju izručenja, iz Ambasade su odgovorili:

"Komentarisanje pojedinačnih slučajeva ne spada u našu uobičajenu praksu. Svaki zahtjev za izručenje koji upute nadležni organi Crne Gore se procesira u skladu sa UK Extradiction Act usvojenim 2003. godine".

Iz Ambasade nije odgovoreno konkretno na pitanje FOS-a da li su povodom ovog slučaja već kontaktirani od strane nadležnih državnih organa Crne Gore.

"Ambasada je u stalnom kontaktu sa crnogorskim institucijama po širokom rasponu tema".

Crna Gora i Velika Britanija su, prema pisanju medija, prošle godine završili pregovore o zaključenju Ugovora o izručenju.

Iako taj Ugovor još nije zvanično verifikovan, izručenje bjegunaca iz Britanije u Crnu Goru i obrnuto, obavlja se u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji čije su potpisnice obije države.

Komentari: 7

Mako

10. 02. 2019 - 17:51

A zar vi ovo ne prenijeste ka zivu istinu i sad klap-kataste?
Istinito informisanje

10. 02. 2019 - 17:55

Što ne obajvite ovo kao prvu vijest, nego držite čitav dan onoga Pustahiju, sa "Držte lopova". Na to ste obavezni jer se ovime demantuje vaša udarna vijest od prekjuče. Pa još i neistinita. Znam - reći ćete da ste samo prenijeli. Ne može se prenositi dok se ne provjeri.
MILOPREŽ DK

10. 02. 2019 - 18:47

Nijeste razumjeli saopstenje ambasade ... Oni su govorili da nema prepreka za izrucenje Duska Knezevica . Jedna opsta konstatacija. Ali se nijesu bavili konkretnim izrucenjem , zbog konkretnih ( ne) dijela , konkretnog covjeka koji se zove - Duško Knezevic . O tome će kad se oglasi Interpol . Inace u zadnjih nekoliko godina 269 drzavljana Britanije je izruceno raznim zemljama da odgovaraju za kriminal u kom su ucestvovali .
@

10. 02. 2019 - 20:10

Eto ti nam sada rastumači što su Britanci rekli. Čovječe na ovom i svim drugim sredstvima informisanja je prenijeto da nema smetnji za izručenje DK Crnoj Gori. A to Britanska ambasada nije kazala. Dakle, mediji su frizirali izjavu Britanske ambasade, što je nedopustivo.
Berane

10. 02. 2019 - 18:25

Jos jedan dokaz da Knezevic i Milo nijesu prijateli. ha ha https://www.in4s.net/dk-razbija-milovu-amneziju-djukanovic-u-sen-tropeu-sa-odabranim-prijateljima-video/
B-lažo

10. 02. 2019 - 19:54

Ovako vi je sve. Lojalnost BOSS-u bez granica. Slagat vi nije problem. No, što li ćete kad se Don Lomi definitivno preznoji ili vi ode u Dubai na poduže, pa ostanete sami pred svojim grdilom? Muka, mukica ...
Lekaf

10. 02. 2019 - 23:24

Koji autogolovi provladinih medija... intervju Šukovića sa "Duškovim advokatom" Piperovićem, Trifunovićeva tvrdnja da je Duško u Moskvi onda ovo sa Britancima... Neistina za nneistinom, da ne kažem sve same laži. Kad ovakve stvari, lako provjerljive, izmišljate mogu zamisliti koliko je istine u vašim tekstovima o događajima od prije 100 godina
Novi komentar