Prije tri dana izručen Crnoj Gori

Odgođeno suđenje Kašćelanu i njegovoj grupi, nije mu uručen poziv

Suđenje tzv. kavačkoj grupi i navodnom vođi Slobodanu Kašćelanu, koje je trebalo da se održi danas, odgođeno je saznaje Portal Analitika. Prema našim saznanjima, suđenje je odgođeno jer Kašćelanu nije uručen poziv, a trebalo bi da bude nastavljeno sjutra.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 10:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od navodnih vođa tog klana Slobodan Kašćelan danas nije bio u sudnici, a razlog odgađanja je to što je Kašćelan tek prije par dana izručen Crnoj Gori. 

Suđenje je zakazano za sjutra u 9h, ali kako saznajemo najvjerovatnije će ponovo biti odgođeno.

Kašćelan se, kako se navodi u optužnici Specijalnog tužilaštva, tereti da je krajem maja 2010. na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti, te da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Terete ga da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca. Crnogorske vlasti ga traže i zbog sumnje da je u Prčnju 2010. sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.

Komentari: 2

Junaci

11. 02. 2019 - 18:08

Nema komentara na ovo ludilo, a junacine?!
Interesantno

12. 02. 2019 - 01:11

da se ni on a vidim ni vodje drugih “klanova” da ne recem bandi ne terete za zlocine svoje bande nego samo ako su nesto sami napravili. Ako je organizovana grupa a on je na celu valjda bi trebalo za sve da odgovara. Ni Hitler nikoga nije licno ubio. Znaci sva ova ubistva po Crnoj Gori koja su tzv obracuni izmedju klanova se ne broje? Smijurija
Novi komentar