Uvažena žalba

Ponovo će se suditi Bjelopoljcu za ubistvo psa

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao Radoslak Konatar, uvažilo je žalbu oštećenog kao tužioca G.M. iz Bijelog Polja i ukinulo presudu Osnovnog suda u Bijelom Polju od 23.novembra 2018. godine i predmet vratilo tom sudu na ponovno suđenje, piše Dan.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 07:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Presudom Osnovnog suda u Bijelom Polju okrivljeni C.R. iz Bijelog Polja oslobođen je optužbe zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim djelom ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

“Djela za koja je optužen po zakonu nijesu krivičina djela”, navodi se u obrazloženju oslobađajuće odluke Osnovnog suda.

U obrazloženju ukidajućeg rješenja Višeg suda piše da je ovakav zaključak prvostepenog suda preuranjen, jer je prethodno izostala svestrana i detaljna ocjena odbrane okrivljenog i izvedenih dokaza.

Naime, nije sporno da je kritičnog dana okrivljeni C.R. ispred svoje porodične kuće ubio životinju psa rase vučjak vlasništvo oštećenog G.M.

Komentari: 1

pljevaljski jalijas

12. 02. 2019 - 11:55

Treba uvesti građansko kaznjavanje ,osobe koje svoje ljetne ljubimce ostavljaju u jesen na gradskim prilazima debelo kaznjavati.Sa dolaskom jeseni i stavljanjem katanca u bravu (ljetni izivaoci polu praznih sela) donose svoje čuvare na prilaze gradova i pustaju ih da lutaju i da se samosnalaze.
Novi komentar