Tramp: Pokahontas je ušla u trku za Bijelu kuću

Američki predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom vijesti da se demokratska senatorka Elizabet Voren u subotu zvanično kandidovala za predsjednicu, koristeći za nju nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živjela u 17. veku i ovjekovječena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 07:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vorenova se u četvrtak po treći put za nedjelju dana starosjedeocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao "američka Indijanka".

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namijenjene da potvrde priču o njenom porijeklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocijenile "neodgovarajućim i pogrešnim" potezom.

"Danas je Elizabet Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsjednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsjednički kandidat američkih starosjedelaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!", poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Komentari: 0

Novi komentar