Predsjednik Atlas grupe

Knežević: Kako je Brajović isplatio dug Atlas banci?

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović pokušava da skrene pažnju sa korupcionaške afere Koverta, kazao je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 09:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Kao visokoj političkoj figuri sa likom moralnog predsjednika Skupštine Crne Gore, postaviću mu nekoliko pitanja. Znam da je ucijenjen od Đukanovića jer su Specijalni tužilac i policijski tim uzeli njegov dosije kartica i računa iz Atlas banke, kao i podatke o prodaji zemlje koja mu je, kako on reče, porodično nasljedstvo”, kazao je Knežević.

On pita Brajovića kako je zatvorio svoje obaveze prema Atlas banci, koje su nastale po osnovu višegodišnjih dugovanja na karticama koje nije vraćao.

“Drugo, kako je Brajović godinama držao depozite Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci i koji je aranžman povodom toga imao?”, kazao je Knežević.

Pita i zašto je Brajović ušao u sukob sa svojim partijskim drugom, direktorom Aerodroma Danilo Orlandićem oko depozita u Atlas banci.

“Četvrto, neka Brajović objasni kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača, koji je ni kriv ni dužan držan u pritvoru, dok su pokušavali da ga lažno optuže da je učestvovao u pranju novca za DF. Preko njega i mojih drugih zaposlenih, htjeli su da mene kasnije lažno optuže da sam učestvovao u državnom udaru. Ja sam mom vozaču dao pare da ta zemlja završi na njegovo ime”, tvrdi Knežević.

Prema njegovim riječima, Brajović ima šansu da kaže javnosti šta se dešavalo iza kulisa svih važnih događaja u Crnoj Gori i “tako se donekle opravda za ono što je on radio”.

“Između ostalog i za aferu Ramada, kada je novcem državne Direkcije za željeznice plaćao stranački skup i za lažno svjedočenje na sudu, koje je uslijedilo poslije toga”, zaključio je Knežević.

Komentari: 17

Freeman

11. 02. 2019 - 09:59

Očigledno je da su mnogi umiješani u razne afere i moraće dati odgovore,ne samo g. Brajović ,već i g.Predrag Goranović o švajcarskom kreditu od milijardu dolara koji je završio na privatnim računima,a koji se sklonio iz javnosti i misli da neće odgovarati za ovno što je uradio. Vara se i on i svi koji misle da je to zaboravljeno.
Boban Bg

11. 02. 2019 - 13:46

Nije milijardu nego 100 milijardi!!! Vi ste stvarno proizvodjači vune? Kad je to CG vukla kredit od milijardu usd? Što lupetate? I zar ne shvatate koliko ste glupi kad vjerujete čovjeku kojeg Nedeljko Rudović uči da sam sebe optužuje? Nedjeljka briga on pokušava da politički ekspliatiše ovog "umnika", sugeriše mu da priča što mu padne na pamet uglavnom što je načuo, jer ovaj stručnjak je u tolikim g.... da to što će neko da ga tużi za klevetu mali mu je problem. A ti zračiš inteligencijom, da si mi bliže da ti prodam Rolex za 200 eura
@Boban Bg

11. 02. 2019 - 15:04

U većim si ti g......, sa tom i takvom pameću i apanažom.
Boban Bg

11. 02. 2019 - 23:28

Znaš kako ona Duljetova zemljkinja kaže: "pusti ga sine, to mu je 'ljeb". A i tebi izgleda.
Pravednik

11. 02. 2019 - 10:06

Zaključak: izgleda da nedužnih nema! Gospodin koji se predstavlja kao staloženi i beskompromisni socijaldemokrata po svoj prilici nije bez mrlje. Izgleda da nije samo u pitanju slučaj Ramada.
@Pravednik

11. 02. 2019 - 10:29

Visoki ndržavni funkcioner, koji lažno svjedoči na Sudu, što može biti? Pošten čovjek - ne sigurno.
Pravednik

11. 02. 2019 - 10:48

Inače, nikad mi nije bio simpatičan. Onaj ukočeni stav i pretjerana ozbiljnost su slika prevazidjenog političara zaboravljenog u prošlom vijeku. O vječitom fraziranju da ne pričam.
Freeman

11. 02. 2019 - 11:22

„Никада нећете сазнати на којим се иностраним приватним рачунима налази државни новац“, казао је министар финансија Предраг Горановић децембра 1996. у црногорском парламенту на прозивке опозиције да каже шта се десило са новцем. Mislim da je poslije više od 18 g.došlo vrijeme da mu se zvanično postavi isto pitanje ovoga puta od policijskih inspektora za privredni kriminal.Ako ne sada ono sigurno uskoro !.
Prcanj

11. 02. 2019 - 12:20

A dje se ovaj Goranovic izgubio u prevodu!!!! Inace ovo je sve rekla kazala moj Di Kej.
Podgorica

11. 02. 2019 - 12:41

Tako ti je kad institucije ne rade svoj posao. Nemamo se što čuditi i pitati kad se sve samo gura pod tepih.
Freeman

11. 02. 2019 - 13:35

Aktivirali ste se botovi,sve vam je uzalud,ovo je kancer od koga se mora "umrijeti".
Boban Bg

11. 02. 2019 - 13:57

Samo pričaš gluposti o nečemu o čemu pojma nemaš. U doba sankcija Beobanka, Jugobanka, sve banke i sva pravna lica su radila preko privatnih računa jer je jedino tako moglo. Naplata tranzita cigareta, koja jr išla preko DRŽAVNE AGENCIJE, kao keš je iznošena na Kipar na privatne račune. Ali jr postojala evidencija državna koliko je novca otišlo na koji račun. Iz tih para su firme poslovale, plaćane penzije, plate, ... Kad si analfabeta ekonomski onda ti svako može prodati najveće gluposti. I umukni više toliko si neobrazovan da boli. Nema ništa gore nego kad neko ko je potpuno neobrazovan počne da tumači stvari o kojima pojma nema.
Freeman

11. 02. 2019 - 14:29

Bobane,ako hoćeš da znaš,za sebe mogu reći da sam poprilično ekonomski obrazovan(doduše nijesam doktorirao kod g. Kneževića),sa tridesetogodišnjim iskustvom rada u privredi ,tako da ovakve komentare kao što je tvoj doživljavam samo kao lošu manilulaciju,namijenjenu građanima sličnog obrazovanja kao što je tvoje.
Boban Bg

11. 02. 2019 - 14:47

Da ne uporedjujemo obrazovanja, neće vam se isplatiti. Možda ste radili u trafici, da ste se bavili bankarstvom,, spoljnom trgovinom znali bi o čemu vam pričam. Znali bi da je savezna vlada bila donijela odluku da se računi otvoreni na privatno ime koje banke otvaraju da bi mogle da funkcionišu IMAJU SMATRATI BANKARSKIM RAČUNIMA. Ako ne znate što to znači onda vam ne mogu pomoći. Niko, ama baš niko u Srbiji više ne pominje period kad se radilo preko privatnih računa, kad su najveće srpske firme izvozile preko promjenjenih papira, kad se čitava privreda bavila falsifikovanjem dokumenata da bi mogli da se naplate, samo se još u CG manipuliše svime. Gledajući vaše komentare mogu samo da kažem jadna je ta privreda u kojoj takvi kao vi rade.
@Boban Bg

11. 02. 2019 - 15:22

Bobane, srećo babina. Ko ti daje za pravo da vrijeđeš ljude. Mnogo si osilio evo neko vrijeme. Primjetno je da imaš "leđa", ali i pored toga popušti malo. Mi znamo da si ti jedan od onih koji su zaduženi da brane vlast i to iz Beograda. Što će reći Terazijski Crnogorac, koji je "glavom u Crnoj Gori, a zadnj.... u Srbiji", ali što je mnogo mnogo je. Kada ti zafali argumenata vrijeđaš brate. Normalno je da si nervozan, ali baš toliko nije. Nadam se da Admin neće zaustaviti ovaj pristojan komentar, kao mnogo puta do sada.
Boban Bg

11. 02. 2019 - 17:10

Pazi da ne streknem. Da imate imalo objektivnosti vidjeli biste da Freeman na svaki tekst u kojem se ne pominje Ceca i slični intelektualci obasipa nas svojim propagandnim izbljuvcima. Sve pominjući nečije botove konstantno trujete i hoćete jednu opskurnu i lažljivu osobu, optuženu za teška krimunalna djela da iskoristite da destabilizujete CG. I mislite da neko treba da ćuti? Pa oni koji koriste Kneževića isti su kao on! Pogledajte Vijesti, do juče su ga pljuvali, a sad izbrisali sve što su pisali prije o njemu. To ste vi. Briga vas za neke nedokazane "pljačke", imali ih ili nema, vama je ovo šansa da radite ono što radite evo 20 godina - da oborite vlast i dovedete velikosrbr ns vlast. I to je to. CG je dosta onaj prevrat od prije 30 g Dosta!
@Boban

11. 02. 2019 - 21:17

Bobane sreco babina. Ne prepadam ja tebe nego ti skrecem paznju na tvoje ponasanje.A ono je u najmanju ruku cudnovato.Evo recimo tvoja tvrdnja - "...oni koji koriste Knezevica isti su kao on.",je najaca optuzba DPS-a i Djukanovica. Jer, koliko vidimo koristili su ga za razne stvari vise od 20 godina.
Novi komentar