Završetak krajem marta

U toku sanacija pristaništa Muo u Kotoru

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je prije nekoliko dana počelo sa radovima na sanaciji pristaništa Muo u Opštini Kotor.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 13:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

S obzirom na obim neophodnih radova koje je potrebno izvršiti, završetak sanacije očekujemo krajem marta mjeseca.

 Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku opredijeljena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

“Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor,  nakon čega ulazimo u poslednju fazu realizacije projektata sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru.

Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 1. maja 2019. godine”, saopšteno je Portalu Analitika iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Radove izvodi firma „ĐOKIĆ GROUP“ d.o.o. a do sada je izvršena sanacija 4 objkta obalne infrastrukture i to : Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic sve u opštini Herceg Novi,  pristaništa – ponte u Stolivu u opštini Kotor,  kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

 

Komentari: 0

Novi komentar