Ispričao detalje napada

Kralj: Vikao sam ''Crnogorac sam'', da bi znali koga su ubili

Golman vaterpolista Crvene zvezde Alesandro Kralj pokazao je na konferenciji za medije ranu na nozi, koju mu je nožem nanio jedan od huligana u Splitu.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 14:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kralj: Vikao sam Crnogorac sam, da bi znali koga su ubili
(Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr)

Kako je rekao, samo je pukom srećom sačuvao živu glavu jer se napadač okliznuo.

"Kada je konobar u kafiću gdje smo sjeli vidio ispod jakne Zvezdin grb, prišao je i rekao kakav je to grb i prijeteći rekao bolje pokrij to. Mislio sam da je šala, potom smo prešli u drugi kafić i trenutku dok sam gledao u telefon prišli su momci sa strane. Krenuli su udarci, spala mi je jakna i ostao sam na sred rive u Zvezdinoj trenerci", ispričao je Kralj. 

Kako je naveo, pokušavao je samo da spase živu glavu.

"Ostala su mi dva mobilna u kafiću, nije problem polomljen nos, koliko neke druge stvari... Imam ćerku od četiri mjeseca, ženu... Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim riječima u afektu, a u isto vrijeme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili. Trčao sam, kada sam vidio jednog da ide na mene nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi. Kad sam shvatio da nemam izbora, jedino rješenje mi je bilo da skočim u vodu. Posle mi je i policija rekla da sam dobro uradio. Tada su krenuli da me gađaju kamenicama, vikali da skidam sve sa sebe. Najviše me zaboljelo što su me posle vrijeđali obični ljudi", naveo je vaterpolo golman. 

"Mislio sam na dijete, ženu i samo sam htio da se spasim", ispričao je Kralj.

Komentari: 16

Roko

11. 02. 2019 - 14:25

Ovom manijacima je mjesto na psihijatriji,oni ce isto uraditi i Hrvatima,samo ce povod biti drugaciji,ako nisi cetnik onda si izdajica,ili ne navijas za pravi klub,ili si pojeo jaja za rucak a ne meso ,itd. Samo u ludaru !
nereg

11. 02. 2019 - 14:59

Neka vide ovi ustavni patrioti da se pravdas sto si rekao da si Crnogorac. Dokle to ide...
LUKA P

11. 02. 2019 - 16:02

To je rekao u afektu, nije znao što priča?
Anagustum

11. 02. 2019 - 15:09

Alesandro Kralj je postupijo u najboljem mogucem svijetlu, spasijo sebe od pshihopata i ludaka kojih ima svuda, ali i na neki nacin svojim dostojanstvenim stavom stavio na neki nacin “ the spotlight” na problem huliganstva koji nazalost imaju neki gradovi u Hrvatskoj i Srbiji. Alesandro Kralj je covjek koji zasluzuje najljepse rijeci I podrshku u ovome bizarnom cinu, a Splicani koji su pocinili ove akte da se duboko izvinu I da nauce da zive ka ljudi i da gledaju u 21 vijek. Aleksandro, Crna Gora je ponosna na sportiste kao ti!
Manja

11. 02. 2019 - 15:10

Sramota! Divljaci.
KOMITA

11. 02. 2019 - 17:02

DIVLJACI SU ONI KOJI OTIMAJU TUDJE TERITORIJE,RUSILI VUKOVAR ,GADJALI DUBROVNIK,HLADNJACE ,KRALI BIJELU TEHNIKU,1918 ZLOSTAVLJALI JEDAN NAROD,RACUNI SE ISPOSTAVLJAJU SADA.
400 god

11. 02. 2019 - 19:35

Zamisli da su SRBI pobili 8000 hrvata u zadnjem ratu ,kao u SREBRENICI sto su pobili , Kako bi tek onda prosli u SPLITU , STALNO IDEM U SPLIT I OSTALE HRVACKE GRADOVE I NIKADA NISAM DOŽIVIJO NEZGODE BILO KAKVOG KARAKTERA,
Marsovac sam,

11. 02. 2019 - 15:26

Nijesi to treba vikat, igraš u srbijanskom timu i ljepše je da si ćutao i dijelio sudbinu srbijanskih kolega!! Iz straha si vikao da si Crnogorac, a da bi te ubili,...nebi, nije ih bilo dovoljno, vi ste bili jači!!! Sledeci put se ne hvali ko si i okle!!!
KOMITA

11. 02. 2019 - 17:04

IZ STRAHA SE SJETIO DA JE CG,TAJ STRAH BI POMOGAO MNOCIMA ODMJETNUTIM CRNOGORCIMA
Nikolas Kosta

11. 02. 2019 - 15:48

Isto si rekao da si Crnogorac da bi zaustavio divljake, da nijesi tako vikao ko zna kako bi prošao, a ti divljaci su isti kao svi navijački divljaci .... Ima navijača Zvezde koji robijaju zbog nedjela
Divlji narod

11. 02. 2019 - 16:50

Što se tiče " divljka", toga imaš u Srbiju I CG za volju! Śeti se koji u " divljaci" ubili Francuskog navijača u Beogrdu a drugog teško ranili!!
007

11. 02. 2019 - 17:06

CRNOGORCI SU UVUCENI U MNOGE PRLJAVE STVARI.INACE CRNOGORCI NIKADA NEBI RADILI NEKE STVARI,HVALA BOGU DA SMO SE OTKACILI.
Janica Matova Beograd

11. 02. 2019 - 19:23

Crnogorci ne skaču u more bježeci.Bilo vas je dovoljno da se odbranite ali... Ipak ne zamjeram ti što si pokušao da se spasiš ali ostani Crnogorac.
Zlire najgori djak dg gimnazij

12. 02. 2019 - 03:22

Ti si omatufila njega su braca srbi napustila pa je osta sam ,kroz istoriju su se u jednom slucaju crnogorci predstavljali ka zamislite srbi ato kad bi neki mada rijetko otisa u tursku da radi nikako mu nebi bilo dobro da rece ko je pa se predstavlja ka srbin jer su srbi sa turadima zivjeli u slozi i suzivotu cak su se falili velicinom turskiga carstva,srpski sr govorilo u turskoj vojsci itd a danas tamo zivi vise srba nego u voljenoj nam srbiji tako nije se igrat sa turadima
Crnogorka sa Cetinja

12. 02. 2019 - 14:45

Vala mi Janice paraju oci ovi tvoji komentari. A sto se ne seti nekad pa rece, od raspada Jugoslavije, da je u Srbiju svaki vladar porijeklom Crnogorac. Zanime me dira li ko tebe tamo.
Katunjanin

11. 02. 2019 - 19:30

Bolesna ne ljudska bestijalnost ,coporativno izivljavanje Tako su se za vrijeme rata bestijalno izivljavali nad zarobljenicima u Lori Bez obzira sto oni tamo nijesu trebali i smjeli biti ali mnogi tada jos nisu umjeli da razluce stvari pravilno Radi se o ne ljudskom bestijalnom sadizmu ne svojstvenom normalnom ljudskom bicu Nazalost vecina ,,dva lica iste medalje ustasa i cetnika kao braca blizanci
Novi komentar