Kazao direktor Poreske uprave

Mugoša: Otvarali firme na imena članova porodice zaposlenih u Atlas banci

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša gostujući na RTCG prikazao je šemu po kojoj je osoba zaposlena u Atlas banci otvorila 13 firmi i registrovala ih na imena supruga, kćerke i sina. Za sedam godina na račune ovih firmi leglo je 50 miliona eura.
Objavljeno: 11. 02. 2019 - 23:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mugoša je kazao da su ugašene četiri firme, navodeći primjer iz 2014. godine kad je ugašena jedna kompanija, čija je izvršna direktorica bila kćerka zaposlene iz Atlas banke, a narednog dana formirana nova na čijrm je čelu bio suprug te osobe. 

Adrese tih firmi su, kako je kazao, Cetinjski put bb, Vaka Đurovića bb, Jola Piletića bb i nikada nijesu prijavile transakcije u svojim poslovnim knjigama. Ni Poreskoj upravi, u godišnjim finansijskim izvještajima koji moraju da podnesu do 31. marta, nijesu prijavili dobiti.

Potom je Mugoša pokazao još jednu šemu na kojoj je nekvalifikovani radnik sa osnovnom školom direktor pet kompanija, koje su na deviznim računima sedam godina prihodovale i na inostrane adrese transferovale 30 miliona eura.

- Kroz naš postupak u Poreskoj upravi svi ovi izvršni direktori su došli da daju izjave i za sve ovo imam dokaze – kazao je Mugoša.

Naveo je i primjer žene koja nije znala da je izvršna direktorica pet kompanija.

- Njen sin radi u Atlas banci. Kad je potpisala zapisnik  molila je da se potpiše inicijalima, jer nije znala slova iz svog prezimena – rekao je Mugoša.

On je objasnio i da je 69 firmi ugašeno i da 10 od 30 miliona poreskog duga neće moći da naplate.

Prema njegovim riječima, za 63 firme za koje su utvrdili da su utajile 22 miliona eura, moći će da naplate porez jer su im sredstva blokirana zahvaljujući  Specijalnom tužilaštvu.

Te kompanije moći će kroz žalbene postupke da ospore rješenje, zaključio je on.

Komentari: 5

Mano

12. 02. 2019 - 00:30

Od kad postoji tvcg vece bruke nije emitovano, sa “ voditeljkom” kojoj su pitanja napisana, a ona nema pojma sta pita, ali je raspolozena da se svadja sa Konjevicem. Sta se drugo moglo ocekivati od ekipe koja tamo kolo vodi...
Budućnost je tu

12. 02. 2019 - 01:04

Ajde Raško ne nerviraj se, vidi se da te izbacila iz takta. Čudo jedno kako si to dozvolio sebi. A na kraju neka se vidi kako si neprincipijelan u stavovima aprincipijelan kad poziraš
Baj, baj

12. 02. 2019 - 01:20

Nastup poslanika SDP Raška Konjevića je primjer šovinizma i nevasspitanja. Najviše je sebe ponizio. Sve da je neko pomagao u pripremi novinarki, a vjerovatno da jeste, ovakav način javnog omalovažavanja kakvo je Raško demonstrirao je nedopustiv
Botko Botović

12. 02. 2019 - 01:24

u kakvoj smo mi mreži digitalnog gazda Jezde bili, pa ovo je za CNN i BBC i sve top vijesti. Mislim da D. Knežević više i ne zna koje je firme otvarao.
Freeman

12. 02. 2019 - 10:00

G. Mugoša da li je zakonom zabranjeno da zaposleni mogu biti vlasnici privatnih firmi ?. Nije !.Što će Vam onda ovakva priča ?.Ako je nešto po zakonu ,onda je to legalno !.Drugo je pitanje da li su te firme poslovale po zakonu ?.Budite malo precizniji o kakvom poreskom dugu govorite,kako bi i građani znale o čemu se tačno radi .
Novi komentar