Kriza vlasti u Herceg Novom

Front ruši vlast ako Katić ne vrati na posao Simonidu Kordić

Demokratski front će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine iz Demokrata Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove Simonidu Kordić, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
Front rusi vlast ako Katic ne vrati na posao Simonidu Kordic
Foto: M. Babovic

- Čekamo da predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić poništi nelegitimnu odluku o razrješenju Simonide Kordić sa funkcije šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju, koju je u Katićevom odsustvu donio potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste. Ukoliko se to ne desi, iniciraćemo skraćenje mandata parlamenta i vanredne izbore, kazao je za Pobjedu izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom prošle sedmice boravio u Americi, juče nije želio da da izjavu povodom razrješenja Kordić i stanja u koaliciji. Rekao je kratko ,,da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju“.

1202stevankatic

Potpredsjednica Nove kojoj je ukinuto radno mjesto, Simonida Kordić, kazala je u izjavi za Pobjedu da očekuje poništenje odluke Konjevića.

- Neka se niko ne trudi da podmeće Frontu rušenje koalicije u Herceg Novom, jer smo uvijek bili i bićemo faktor očuvanja stabilne vlasti. Neka Novska lista objasni za čiji račun povlači ovakve poteze, koji ugrožavaju opstanak vlasti u Herceg Novom – kazala je Kordić.

Očekuje da će predsjednik opštine Stevan Katić poništiti odluku koja je donesena u njegovom odsustvu.

- Taj potez je isključivo politički i jasan napad na drugog po veličini koalicionog partnera u opštini Herceg Novi. Taj potez je jasno rušenje koalicije od strane Novske liste. Očekujemo od predsjednika opštine, u čijem odsustvu je to učinjeno, da poništi nelegalne odluke, jer one to jesu, osim što su političke, jer njima se ruši čitav niz zakonskih propisa. Sad je na predsjedniku opštine Stevanu Katiću odluka, hoće li podržati nelegalne odluke jedne osobe koja predstavlja jednog konstituenta vlasti ili neće. Mi smo se jasno opredijelili. Nije na DF u, niti smo vukli takve poteze, niti smo ti koji ruše koaliciju. Ko ima namjeru neka snosi odgovornost za to – poručila je Kordić.

Kriza vlasti u Novom nastala je kada je 5. februara donesena odluka o izmjeni i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević. Time je ukinuto radno mjesto rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonidi Kordić.

Komentari: 7

Zametica

12. 02. 2019 - 07:59

Mislim da DF po ovom pitamju nije jedinstvenn u HN i da nema snagu da sruši vlast. Prijete praznom puškom.
Roki

12. 02. 2019 - 08:42

Df ne smije izaci jer na izborima nece dobiti ni polovinu od proslih izvora,za njih glasaju ekstremisti,nacionalisti- fasisti i sve one najgore snage jednog drustva,. Prave se veliki Srbi ,nacional sovinisti ,ne shvatajuci da Srbi nisu fasisti ni desnicari po karakteru . A sto se ove tiče nike dolazila na posao,putovala svijetom,,tobož,radi grada i posla,skolovao je grad u Londonu,dajuci joj 25000 eue,a nasa djeca ne mogu ni po 100 dobiti.
Vaske

12. 02. 2019 - 09:08

Isla tobož na nagisterij u Grčku. Pare dao Mandić predsj.opštine da mu SNS drzi vecinu. Njoj i Ristoviću jer je to bilo korisno kao za SNP. To je jedan od razloga što je SNP soao sa 10. na 2.odbornika.
Daysa

12. 02. 2019 - 09:27

Zamislite vlast gdje potrpedsejdnik opštine može biti nepismeni Konjević. Čovjek ima dil sa DPS da sruši vlast

12. 02. 2019 - 12:15

Сестро Симонида, ја не знам који су они ниво на скали памети и мудрости. Ја мислим да су толико затупљени да уопште нијесу свјесни шта раде. Значи њихови "потези" су дириговани од "некога" ко има интерес да изазове ко зна шта. Ко воли да се бави политиком на нашим теренима или је ненормалан или покварен или је наумио да се офајди. Пи.
Milerin

12. 02. 2019 - 14:01

Nema skale mudrosti i pameti za buzdovana kakav je Konjević. Podrška za DF i Simonidu!
Posteno

12. 02. 2019 - 14:23

Moguće da je Mica najneobrazovaniji od medzamena alu to ne znači da je najgluplji i nepoštenje pa ga biram prije nego ove pametne i pokvarene. A tamo su srbi svi do jednog.
Novi komentar