Bijelo Polje

Tužilac traži produženje pritvora za Ćatovića

Viši državni tužilac u Bijelom Polju podigao je optužnicu protiv Elvisa Ćatovića (32) iz bjelopoljskog naselja Potkrajci, koji se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i Ljubomira Lazića (46) iz Ljubovije, sa prebivalištem u Zemunu, kojem se na teret stavlja ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tuzilac trazi produzenje pritvora za Catovica
Foto: Printscreen TVCG

Tužilac je predložio produženje pritvora za Ćatovića, o čemu će odlučiti vanpretresno vijeće Višeg suda, dok je Lazić, koji je bio u pritvoru od 16. avgusta do 16. oktobra prošle godine, trenutno nedostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta prošle godine, oko 23 časa, u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju, sposoban da shvati značaj djela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana, i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se da je iz pištolja marke „VZOR“ kalibra 7,65 milimetara, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka prema oštećenima. Od ispaljenih projektila jedan je pogodio Pavkova u predjelu lijeve bočne strane grudi, nanoseći mu tešku povredu, usljed čega je zbog iskrvavljenja i rascijepa pluća i rasturenih krvnih sudova duž kanala strelne ustreline grudnog koša, odmah nastupila smrt.

Lazić se tereti da je istog dana, u uračunljivom stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima, sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića. On je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka od kojih je jedan Ćatovića pogodio u lijevu nadlakticu, nanijevši mu laku tjelesnu povredu.

Komentari: 0

Novi komentar