Okončano suđenje Baraninu

Pupović: Bolje da sam mrtav nego što je nevin čovjek stradao

 Završnim riječima juče je okončano suđenje Milanu Pupoviću koji se tereti da je prije tri godine autom udario Milana Škerovića isped lokala ,,Barka“ u Baru.
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pupovic: Bolje da sam mrtav nego sto je nevin covjek stradao
Ilustracija: Tetra Images / Getty Images

Škerović je nakon pet dana preminuo u Kliničkom centru.

Presudu će 6. marta donijeti vijeće sudije Predraga Tabaša.

Pupović je u završnom izlaganju kazao da mu je jako žao i da se neizmjerno kaje zbog svega što se desilo.

- Bolje da sam mrtav nego što je nevini čovjek nastradao. Najbolje ja znam s čime liježem i sa čim se budim. Breme koje nosim je preteško – dodao je Pupović.

Branilac optuženog, advokat Danilo Mićović, u završnim riječima je naveo da je pravna kvalifikacija iz optužnice neodrživa.

- U momentu dešavanja nije bilo umišljaja kod okrivljenog da usmrti sada pokojnog Škerovića. Bili su u drugarskim odnosima, i sve to što se izdešavalo kritičnog dana bilo je usmjereno na svjedoka Vasilija Boškovića koji je mog branjenika isprovocirao i doveo ga u stanje afekta razdraženosti jakog intenziteta - naveo je Mićović.

On je istakao da bi njegov branjenik eventualno mogao da odgovara za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

S druge strane, zastupnica optužnice, tužiteljka Suzana Milić u završnim riječima tražila je da se Pupović proglasi krivim i osudi po zakonu jer, kako je dodala, njegova odbrana bila je neosnovana i u suprotnosti sa predstavljenim dokazima.

- Optuženi je sa desne trake kolovoza prešao na lijevu gdje se nalazio sada pokojni Škerović. Pupović je naglo, pod ubrzanjem krenuo vozilom pa zatim skrenuo na lijevu stranu kolovoza, što ukazuje da je njegov umišljaj bio usmjeren na lišenje života Škerovića. Udario ga je čeonim dijelom vozila, time je bio svjestan da može prouzrokovati smrt pa je to i htio - navela je Milić.

Dragan Škerović, otac pokojnog Škerovića, kao i punomoćnica porodice, advokatica Ivana Durković, pridružili su se završnim riječima tužiteljke.

- Iskazi svjedoka potvrđuju da je okrivljeni punim gasom krenuo put oštećenog, iako je imao drugu stranu kolovoza šetališta slobodnu - istakla je Durković.

Otac pokojnog Škerovića kazao je ,,da očekuje od suda pravičnu presudu“.

Pupović se tereti da je 1. novembra 2016. godine u Baru automobilom udario Škerovića koji je, zbog teških tjelesnih povreda, deset dana nakon udesa preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Komentari: 0

Novi komentar