Simović: Pobjeda DPS-a je legalna i legitimna, institucije će odlučiti o Stijepoviću

Pobjeda DPS i na prethodnim i na ranijim izborima, pobjeda DPS-a je iskaz demokratske volje građana Crne Gore. Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve - kazao je danas potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, odovarajući na pitanja novinara.
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 12:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na pitanja novinara da li je pobjeda DPS-a na izorima 2016. godine legalna, ako je ASK juče utvrdila da je partija prekršila Zakon u slučaju Koverta - Simović kaže da je ona legalna i legitimna.

''Legalna i legitimna. Pobjeda DPS i na prethodnim i na ranijim izborima, pobjeda DPS-a je iskaz demokratske volje građana Crne Gore. Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve. Prema tome, prekršajna prijava, koja razumijem slijedi,  i kazna  DPS-u, kao i svim ostalima koji ne ispoštuju elemente Zakona o finansiranju političkih partija“, kazao je Simović.

Na dalja pitanja da Simović ističe da će se o slučaju Stijepovića izjasniti institucije.

''Ne znam konkretno u slučaju kolege Stijepovića, jedino vidim da bi mnogi neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi. Insitucije će i u odnosu na to pitanje dati odgovor i ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Simović.

Da li je Afera koverta tehnički propust, Simović kaže da se Agencija tome izjasnila svojm odlukom, da je u pitanju kršenje Zakona o finansiranju političkih partija u odnosu na koju je iskazala prekršajnu mjeru.

Na pitanja novinara da li moguće da vrh njegove partije nije bio upoznat sa donacijom koju je dao, takođe, visoko pozicioniran funkcionior DPS-a, Simović kaže da je Stijepović dao svoj iskaz i da tu ništa ''ne bi dodao niti oduzeo''.

Komentari: 7

Briki

12. 02. 2019 - 14:02

kakav prevarant. I on će u zatvor sa Milom, Katnićem, migom, Žugićem, Di Kejem...
Freeman

12. 02. 2019 - 14:28

Briki,da li ste namjerno ime Stijepovića napisali malim slovom ?.Što se tiče legitimnosti izbora ,sv do sada održani i su jednako legitimni,odnosno svi su kupljeni i pokradeni !.
`LEGALISTI`

12. 02. 2019 - 15:35

Kad vidim komentare ovih `legalista` u stvari mrzitelja Crne Gore i citavog civilizovanog svijeta, drob mi se prevrne. Ako je nelegalno finansiranje omogucilo DPSu da dobije izbore i uvede CG u NATO, a jeste, neka nam je sa srecom. Pocecu da glasam za DPS pod stare dane.
Sto velis

12. 02. 2019 - 22:57

Sto to velis Legalista. Da se CRNA GORA ne moze voljeti ako nijesi glasao DPS. A ja ti velim vise je volim no ti i tebi slicnim. I ti legendo podrzavas da jedan obicni polj. inzinjer ima tri stana i dvije kuce na Zlaticu. To je tebi civilizovani svjet. A koliko ti penzionera zivi od 130 Eura.
[email protected]

12. 02. 2019 - 17:48

Pokušaj D. Knezevica je unaprijed isplaniran i ja mu ama baš ništa ne vjerujem. Lagao, krao, varao, špijunirao, šta o tome tipu treba reći ocim sve najgore.
crnogorka

12. 02. 2019 - 23:10

Nije gospodin Knezevic cvecka. Bravo Milo, sad ti se pruzila sansa, razotkrivaju se pa polako jednog po jednog u cuzu, odnosno nemoj u cuzu nego im svaki kvadratni metar viska po clanu porodice uzmi pa prodaj i povecaj nam penzije, pa cete svi penzioneri glasati mjesto njih. I kad im povecas penzije to su pravi i iskreni glasovi.
Freeman

13. 02. 2019 - 12:30

Ponosna Crnogorko,pare se Milu lijepe za ruke i nikako ih ne može dati penzionerima, na drugi način osim za kupovinu penzionerskih glasova.
Novi komentar