"Times of Isreal" o Trifunovićevoj izjavi

Jevrejska opština Beograd osudila je izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a o ovom slučaju piše i “Times of Israel“. Trifunović je, da podsjetimo, izjavio da opozicija treba da ujedini sve, čak i one koji su imali “okačene sliku“ Dimitrija Ljotića ili Josipa Broza Tita.
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 12:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako piše u tekstu, Ljotić je poznat po tome što je pomogao srpskoj vladi iz Drugog svjetskog rata, koja je brutalno nastojala da zemlju učini “slobodnom od Jevreja“, ubivši više od 80 odsto od 33.000 pripadnika zajednice koja je postojala pre rata. Tito sa druge strane, navodi se dalje, bio je vođa antifašističkog pokreta tokom rata koji je vodio komunističku Jugoslaviju sve do svoje smrti 1980. godine. 

“Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su ubijeni u egzekucionim kampovima širom Beograda zahvaljujući propagandnoj mašineriji saradnika nacista Dimitrija Ljotića“, navela je Jevrejska organizacija Beograda u pismu upućenom Trifunoviću. 

JOB je osudila Trifinovića zbog izjednačavanja onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru da od Srbije napravi “zemlju bez Jevreja“. 

“Da li mislite da treba da bude 'nebitno' da li u nekoj njemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera?”, dodaje se u pismu koje prenosi B92.

Komentari: 2

Torsades

13. 02. 2019 - 11:03

Napraviše " slučaj" od njegove izjave, a ubijeđen sam da ni u snu nije mislio da uvrijedi ili potcijeni bilo čije žrtve. Trifunović nije antisemita, to je svima jasno ! Mada, nema pomirenja sa četnicima i ustašama. Njih na smetlište istorije !
?

16. 02. 2019 - 18:21

Da, samo sto se nekom spocitava i ono sto ne kaze, a ako je Srbin moze i da kaze ali "nije tako mislio". Isti kriteriji za sve.
Novi komentar