Drljević: Crna Gora posvećena sprovođenju suštinskih reformi

Crna Gora je procesom evropske integracije posvećena sprovođenju suštinskih reformi koje će osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života građana, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević. 
Objavljeno: 12. 02. 2019 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Drljević se u Budimpešti sastao sa nerezidentnim ambasadorima država članica Evropske unije (EU), Estonije, Litvanije, Letonije i Irske, kao i sa ambasadorima i otpravnicima poslova Tajlanda, Filipina, Gruzije, Pakistana i Kolumbije.

On je informisao sagovornike o sprovedenim reformama i ostvarenim rezultatima u procesu pristupanja EU i o tekućim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture sa ciljem dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života.

„Sagovornici glavnog pregovarača su pozdravili napredak Crne Gore u pristupanju EU i njenu ulogu i doprinos regionalnoj saradnji i razvoju sadržajnih odnosa sa susjedima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, razmijenjena su mišljenja u vezi sa obavezama u konkretnim pregovaračkim poglavljima i razmotrena ekspertska podrška država članica u više oblasti.

Komentari: 1

Vuksanovic_m

12. 02. 2019 - 20:22

Covjek prosto zrači pregovaračkom energijom i znanjem. Vidi se i koliko je toga sa svih novi 5,6 pomoćnika ispregivarao. Svaka čast
Novi komentar