Održana sjednica Savjeta Gradskog pozorišta

Kovačević novi umjetnički direktor

Glumac i odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Dušan Kovačević izabran je juče za novog umjetničkog direktora Gradskog pozorišta iz Podgorice. To je odlučio Savjet ustanove, koji je održao sjednicu u punom sastavu, uz prisustvo tri člana ansambla Gradskog pozorišta, koji su zastupali interese glumaca. 
Objavljeno: 13. 02. 2019 - 07:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjednica je trajala tri sata, a članovi Savjeta, sa predsjednicom Ninom Redžepagić na čelu, birali su između Kovačevića, Katarine Krek i Branka Ilića.

Pored Redžepagić, sjednici su prisustvovali i ostali članovi Savjeta - Marijana Papić, Julija Milačić, Elida Korać i Davor Dragojević, a interese glumaca zastupali su Branka Femić, Dejan Đonović i Jelena Simić.

Redžepagić je za Pobjedu potvrdila da je Kovačević izabran jednoglasnom odlukom Savjeta.

- Zanimljivo je da su sva tri programa zaista bila kvalitetna, međutim, u smislu neke prave vizije za razvoj pozorišta, Dušanov program se zaista isticao. Detaljno smo diskutovali o svakom programu i sjednica je protekla u zaista konstruktivnoj atmosferi – kazala je Redžepagić.

Ona je istakla da su svi kandidati na profesionalan način dostavili program.

- Stvarno su se potrudili. Međutim, Dušan Kovačević je dostavio program sa vrlo jasnim prijedlozima, definisanim ciljnim grupama, načinima realizacije, konkretnim stvarima. Daj bože da se sve to realizuje u nekom budućem periodu – kazala je Redžepagić.

Ona je dodala da je Savjet odlučivao isključivo na osnovu kvaliteta programa i odbacila je spekulacije da su odluke Savjeta već unaprijed bile programirane političkim interesima ili pripadnošću određenoj partiji.

- Prije svega nijesam član DPS-a, iako su mediji pisali to što su pisali. Nijesam član nijedne partije, niti ću ikad biti. Sva ta politička priča mi smeta i želim da se distanciram od toga jer su me kao profesionalca pozvali u Savjet. Niko me nije pritiskao niti sugerisao da glasam za bilo koga. Toga apsolutno nije bilo. Posebno mi je drago da su sjednici Savjeta prisustvovali glumci, jer ipak se bira čovjek koji treba sa njima da sarađuje. Zato smo mi insistirali na tome da svaki član Savjeta detaljno prokomentariše program svakog kandidata – kazala je Redžepagić.

Komentari: 1

Posrnuće

13. 02. 2019 - 12:51

dps stavio šape i na kulturu.
Novi komentar