Nakon napada na igrače Zvezde

Srpski klubovi neće u Split i okolinu

Vaterpolo klubovi iz Srbije odlučili su da su da ne igraju mečeve Regionalne lige u Splitu i okolini, zbog teškog incidenta, koji se dogodio u subotu u Splitu, kada su napadnuta trojica igrača Crvene zvezde.
Objavljeno: 13. 02. 2019 - 21:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbjednosnih razloga", navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Član UO Vaterpolo saveza Hrvatske i povjerenik Regionalne lige Milivoj Bebić smatra da je riječ o ishitrenoj odluci.

"Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog saveza. I mi ćemo vrlo brzo poslati saopštenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smjeli da utiču ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportista", rekao je Bebić za 24sata.hr.

U prvoj Regionalnoj ligi nastupaju tri kluba iz Splita - Jadran, Mornar i POŠK.

Komentari: 1

Goran

14. 02. 2019 - 08:26

Ne treba odigravati utakmice dok ološ i bolesnike ne strpaju po ludnicama,jer zatvor nije za njih,drzave slabo reaguju,ista prica je i u Srbiji,Cgori,navijaci rade sa drogom,žedni krvi,mafija se uvukla među njih. Ova ološ koja je napala srpske spoetiste,isto ce uraditi i hrvatskim ako ima zasmetaju @
Novi komentar