Vođi kavačkog klana cimer u Istražnom zatvoru osumnjičeni za šverc cigareta

Kašćelan dijeli sobu sa Bajkovićem

Vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan dijeli sobu sa Radovanom Bajkovićem, osumnjičenim za šverc cigareta. Kašćelan je uhapšen u Pragu u decembru prošle godine, a izručen je Crnoj Gori prije nedjelju dana.
Objavljeno: 15. 02. 2019 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao potjernicu zbog više teških krivičnih djela. Tereti se da je u Prčanju 2010. sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića, kao i da je krajem maja 2010. na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

Tužilaštvo ga tereti da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu. Prema stavu tužilaštva, Kašćelanova grupa imala je petnaest članova i bavila se iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

Bajkovića Specijalno državno tužilaštvo povezuje sa švercom cigareta koje su pronađene u avgustu u kamionu koji se iz Bara kretao ka Podgorici. Bajković se tereti za šverc 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica, vrijedne skoro milion i po eura.

 

Komentari: 0

Novi komentar