Kazao prvi čovjek VPSCG

Bajić: Osuđujemo vandalski napad na Kralja

Aleksandro Kralj, crnogorski golman koji nastupa za Crvenu zvezdu, bio je u subotu u Splitu na meti hrvatskih huligana nekadašnji reprezentativac Crne Gore (mlađih kategorija, a bio je i na širem spisku A tima), rođeni Kotoranin, bivši član Primorca i Budve spasio je živu glavu skokom u more.
Objavljeno: 15. 02. 2019 - 13:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danima se mediji u regionu bave ovom temom, a interesantno da Vaterpolo plivački savez Crne Gore, kao matični savez dvadesetdevetogodišnjeg golmana, nije zvanično reagovao. Zbog toga su iz DN pozvali Dejana Bajića, predsjednika VPSCG.

“Najoštrije osuđujemo vandalski incident koji se desio u Splitu kada je napadnut golman Aleksandro Kralj. Za nas je neprihvatljiv bilo kakav vid nasilja uperen protiv sportista”, kazao je DN prvi čovjek crnogorskog saveza.

Reakcija Vaterpolo saveza Srbije bila je brza i prilično jasna srpski klubovi zbog ovog incidenta ne žele više da igraju u Splitu i okolini. Dopis sa takvim zahtjevom poslat je čelnicima RVL.

“Upoznati smo da se, VSS obratio UO Regionalne vaterpolo lige, sa određenim zahtjevima, koje to tijelo treba da razmotri. Predstavnici VPSCG u tom organu će se na sastanku koji treba da bude održan iduće nedjelje, zalagati da se u jednom konstruktivnom dijalogu svih strana, pronađe adekvatno rješenje koje će dovesti do toga da pobijedi sport, a ne huligani”, poručuje Bajić.

Smatrate li da sramotni incident u Splitu i napad na našeg golmana može dovesti u opasnost opstanak Regionalne lige?

“Nadam se da će sve biti u redu. Zajednički cilj svih nas u RVL treba da bude opstanak lige, jer smatramo da je to za dobrobit svih učesnika tog takmičenja”, zaključio je Bajić.

Komentari: 0

Novi komentar