Selaković o slučaju Branke Milić

Sve riješiti u okviru prava i zakona

Srbija je na neki način uvučena u problem u vezi slučaja Branke Milić i sve treba da se rješava u okviru prava i zakona, rekao je generalni sekretar predsjednika Srbije, Nikola Selaković. 
Objavljeno: 15. 02. 2019 - 17:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sve rijesiti u okviru prava i zakona
Foto: N1

Na pitanje kakva je situacija u vezi sa slučajem Branke Milić, koja se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, Selaković je kazao da su odnosi Crne Gore i Srbije vrlo intenzivni, kao i komunikacija između resornih ministara i predsjednika vlada.  „Poznat mi je slučaj Milić. Poznato mi je da se nalazi tu, a koja je cijela pozadina i šta se sve dešava ne bih komentarisao“, rekao je Selaković.  

On je naveo da je to dio pravosuđa Crne Gore, ali onoga trenutka kada se Milić našla u diplomatsko konzularnom predstavništvu (DKP) Srbije, i Srbija je na neki način uvučena u taj problem.  „Kao što znate naš DKP predstavlja teritoriju Srbije, ali sve što bude rađeno i treba da se radi, to vam sad govorim i kao funkcioner Srbije i kao diplomirani pravnik, treba da bude u skladu sa propisima.  

Kako je dodao, to nije prvi ni poslednji slučaj u svjetskoj praksi, neki ljudi godinama borave u ambasadama drugih država tražeći neku vrstu azila i tvrdeći da su politički progonjeni.  „Ja u ovom slučaju ne tvrdim ni jedno ni drugo, ali sve treba da se rješava u okviru prava i zakona“, naveo je Selaković.  

On je, nakon otvaranja Srpske kuće u Podgorici, na pitanje novinara kako komentariše pojedine navode u javnosti da postoji politički dogovor između Crne Gore i Srbije o neizručenju Svetozara Marovića kazao da nije čuo te glasine i da ne zna odakle dolaze.  

„Ja nisam čuo odakle dolaze te glasine. Javnost sve i svašta priča. Tako su pričali i za slučaj koji je svojevremeno opterećivao pravosuđa Srbije i Crne Gore. To je bio slučaj Šarića, pa ste vidjeli kako su Srbija i Crna Gora vrlo profesionalno i vješto to rješile“, naveo je Selaković.  

Kada je riječ o konkretnim sudskim predmetima, on smatra da, kao neko ko je četiri godine bio ministar pravde, nije u skladu sa demokratskim principima da se konkretno izjašnjava, jer postoje nadležni organi koji se bave tim pitanjima.  „Znam da nije u skladu sa demokratskim principima da se konkretno izjašnjavam, postoje nadležni organi koji se bave tim pitanjima. Koliko je meni poznato Marović je i zbog ljekarskog tretmana u Beogradu, a državni organi rade svoj posao“, kazao je Selaković.

Komentari: 7

Glasac

15. 02. 2019 - 18:02

Ne filozofiraj Selakovicu. I da je u Srbiji treba da je isporucite tako da ne foliraj mnogo sa tim frazetinama.
SLOBODNO

15. 02. 2019 - 18:51

vodite B. Milić na Terazije da malo pojača srpske četničke horde.
Dirigent

15. 02. 2019 - 19:02

Zaboravila bi se 1918 da se ova ekipa pita u CG.
ĐAVO

15. 02. 2019 - 19:15

Samo štetu pravite i normalnim Srbima i Crnogorcima.
bakic

15. 02. 2019 - 19:29

postite tu babu, bogami vise ste se zabvili oko babe, pa morala je medju nima biti i neka zena da im skuva kafu. Ona ne moze ni putem da ide a ne da izvrsi drzavni udar. Kakva je to drzava dje bi mogla ova baba da izvrsi tako ozbiljan napad. Pa znate li vi sto je DRZAVNI UDAR. Ajde selakovicu bavi se ti sa Kosovom da ga povratis, nijesi i za to sposloban, no se bavis jednom babom.
sad je baba, a inace major-ka

20. 02. 2019 - 23:47

i to četnička major-ka-inja
xy

16. 02. 2019 - 12:18

Od javnih ličnosti pamtim Arkana da se ženio u uniformi vojske KS i čizmama i Selakovića koji se ženio u opancima i suknenoj nošnji. Jadna moja Srbijo, ge, sek Vučićev je klasičan Ljotićevac.
Novi komentar