Regionalni mediji prenose

Spriječen napad Islamske države u Sjevernoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije sprovelo je raciju kako bi spriječilo napad Islamske države u toj zemlji.
Objavljeno: 15. 02. 2019 - 20:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sprijecen napad Islamske drzave u Sjevernoj Makedoniji
Ilustracija

Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmijenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom" o planovima ekstremista za teroristički napad.

"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mjera i aktivnosti, obezbjeđujući adekvatne naloge za njihovo sprovođenje. Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uređaja povezanih s mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovođenjem akcija, mjera i aktivnosti na obezbjeđivanju građana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Američka ambasada u Skoplju objavila je danas da postoji pojačani rizik od terorističkih napada u Sjevernoj Makedoniji.

"Terorističke organizacije i pojedinci, inspirisani ektremističkom ideologijom, nameravaju da napadaju civile, uključujući državljane SAD koji putuju u inostranstvo. Teroristi sve više koriste nesofisticirane metode kako bi napali ljude na javnim mjestima, uključujući pištolje, vozila i oštre predmete", navodi se u upozorenju na sajtu američke ambasade.

Pozivaju državljane SAD-a na posebnu opreznost kada se nalaze na aerodromima, u tržnim centrima, hotelima, klubovima i restoranima, crkvenim objektima, školama, parkovima,...

Komentari: 0

Novi komentar