Organizatori korigovali odluku

Nakon protesta, svi Oskari će biti dodijeljeni tokom prenosa

Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oskar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tokom direktnog televizijskog prenosa 24. februara, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski režiseri i glumci, te drugi filmski radnici.
Objavljeno: 16. 02. 2019 - 11:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Akademija za filmsku umjetnost i nauku saopštila je kako je "primila povratne informacije" od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u direktnom prenosu.

Ranije ove sedmice, Akademija je objavila da će Oskari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tokom reklama televizijskog prenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitovani kasnije u direktnom prenosu.

Razlog tome je da bi se dodjela Oskara učinila kraćom kako bi privukla publiku, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo.

U otvorenom pismu, koje su potpisali režiseri Martin Skorseze i Spajk Li, glumci Robert de Niro i Džordž Kluni, te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, optužuje se Akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima.
 

Komentari: 0

Novi komentar