Reagovanje

Netačno da je Đukanović bio dužan da prijavi postojanje firme

Namjera da se u emisiji “Ukrštene riječi” i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja “firme” Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i pravnih radnji, 2006. godine u vrijeme kad on nije obavljao ni jednu državnu funkciju, samo dokazuje to što se inače zna da oni koji vode kampanju pokušaja diskreditacije Predsjednika Crne Gore nemaju ni jedan argument za svoje neistinite optužbe, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika.
Objavljeno: 16. 02. 2019 - 12:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Naravno, apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta “firma“ formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vrijedno komentara. Takođe, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsjednik Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme.

Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković.

Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača", ističe se u reagovanju i dodaje da su "cijenili da javnost mora biti obaviještena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim špekulacijama plasiranim i rabljenim s prepoznatljivih adresa".

Komentari: 12

cinjenice

16. 02. 2019 - 13:12

Ovo saopstenje je vjerovatno pisao Migo predsjednikov savjrtnik.hvala u ime javnosti sto ste nam cinjenicno objasnili ovo oko firme svu je oganj izgorio i kad je otvarao,a nista mu nije trebala.
Firma

16. 02. 2019 - 13:57

Sve bi bilo čistije da firma nije bila ni osnovana. Ovako, svi žive od gladina...
Marija

16. 02. 2019 - 14:17

Firma koja ni evro nije obrnula je sad glavni argument! Dajte, ako DK nema nista jace, nek’ odšeta.
Bilo kako bilo

16. 02. 2019 - 14:18

Za svako ste postovanje G-dine Predsjednice zbog Vaseg ucinka za ovu zemlju. Za sve koji znaju i zive po dobro znanim postulatima ovog drustva, Vi ste Covjek u punom smislu i znacenju te rijeci. To ste dodatno dokazali i u pomenutoj emisiji, toliko ste bili duhovno nadmocni od pomenutog novinara i samo onaj koji je prosao, makar i dio Vasih borbi , u klesanju sopstvenog karaktera, moze da shvati kakav ste covjek postali, jer, bar po meni, to i jeste taj osnov koji Vas cini i dobrim drzavnikom i politicarem. I, molim Vas, nemojte oprastati ama bas nikome, ko udara na obraz i sustinsko bice ove Drzave, jer, u suprotnom, to ce biti protumaceno kao slabost, a za to imate koliko hocete dobrih primjera iz zivota na ovim prostorima.
Bilo kako bilo

16. 02. 2019 - 15:00

uvijek je pobjednik Milo! E VIVA!!!
BODIN

16. 02. 2019 - 15:12

Dali si ti napisao The Pilgrimage .Naravno da jesam.Ali ovde pise da je autor Paulo Koeljo.Izvinite nijesam se sjetio u momentu.
Boban Bg

16. 02. 2019 - 15:35

Koliko vidim tam čuvenom lopovu, Milu Djukanoviću, stavlja se na teret što nije prijavio firmu koja nije imala promet i to što je poznavao odbjeglog od zakona koji je optužen za finansijske malverzacije? I to od novinara koji ga dnevno prozivaju da je šef mafije? Slal vjera novinari. Sami ste pokazali svu svoju bijedu! Plus je urednik Dana pokazao svoje nevaspitanje i primitivizam, u svim zemljama ima onih koji bi drugog za predśednika, ali svi poštuju funkciju. Kad je neko primitivan i kad je juče šljegao ne možeš očekivati ništa drugo. Naravno da nije htio da razgovara o lsžima o kojima piše Dan, nego se uživio da je udbaš, samo mu je falio kožni kaput i brčine. Ipak je u pitanju civilizacijski jaz!
BODIN

16. 02. 2019 - 21:42

Bobana ili Tara sve isto vrijme van je za luping
Neupućeni

16. 02. 2019 - 15:39

Ako nije tad trebao da je prijavi, onda jeste kad se vratio na mjesto predsjednika ili premijera. Zakon ne definiše ima li firma prometa ili ne.
Tara

16. 02. 2019 - 15:49

Podmetacina je krivicni cin..Predajte ih Sudu..!
Genije i sramotna gamadija

16. 02. 2019 - 15:59

Crna Gora je vječna, pa nažalost i borba protiv Crne Gore je dugotrajna . “Borci”- gamad protiv nje su nečasni, ali se bore bez skrupula i trunke časti. Gospodin Djukanovic je genije i veliki , teško prevazidjeni, sin VJEČNE CRNE GORE. Gamadija je vječna sramota Crne Gore.
sustina

17. 02. 2019 - 22:59

Stvarno je ovo besmisao....covjek otvorio firmu bez prometa i dobiti, prijavio je ili ne to nema tezinu....i ako ovi time zele da ga smijene a nemaju sto drugo onda je stvarno jasno da podvaljuju-a to je uzasno
Novi komentar