Traže hapšenje Edija Rame

Haos u Tirani: Nasilje na protestu, demonstranti pokušali da uđu u Vladu

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata.
Objavljeno: 16. 02. 2019 - 14:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sjedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija.

"Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbjegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju", poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je preneo portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mjere obezbjeđenja što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbjeđenja sjedišta vlade.

Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsjednik Salji Beriša simbolično su sjeli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.


 

Komentari: 3

Dirigent

16. 02. 2019 - 15:43

Baš su ljuti. Ja na proteste nemam kad jer radim.
Jack

17. 02. 2019 - 05:23

Svuda po Balkani je krenulo
Мирослав Ђукић

18. 02. 2019 - 12:15

Откуд ово? Па Рама је поштењачина, баш као ови наши!
Novi komentar