Bečić: Opozicija se ne smije međusobno napadati

Opozicija se ne smije međusobno napadati, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa prostestnog skupa koji je danas održan u Zeti.
Objavljeno: 16. 02. 2019 - 16:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Skup su, kako je saopšteno, organizovali Demokrate, Demos, Crnogorska, nezavisni intelektualaci i slobodni građani, a njegov cilj je osnaživanje građanskog protesta koji će večeras biti održa u Podgorici. 

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je „diktator satjeran u ćošak“, i da „veliki demokratski građanski bunt ruši i njega i bolesni sistem vrijednosti koji je uspostavio”.

On je kazao da je emocija poželjna, ali je, kako je naveo, hladna glava neophodna, i zato treba biti mudar, oprezan, odgovoran i odlučan.

“Opozicija se ne smije međusobno napadati. Treba pozdraviti i poštovati svaki dobronamjeran korak partija, slobodnih građana, građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u metodama“, naglasio je Bečić.

Kako je kazao, jedan protest ne isključuje drugi. 

„Zato, sve što vidite ovih dana svhvatite kao međusobno dopunjavanje, neka slobodno bude što više akcija, što više koraka, jer hiljade pravih buntovnih koraka nas vode u veliko finale i u veliku proljećnu crnogorsku pobjedu”, poručio je Bečić.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, rekao je afera „Koverat“ pokazuje „nivo skorojevića koji su van pravne kontrole i van kontrole društva“.

„Najstrašnije je što je afera „Koverat“ jedna lagana stvar u odnosu na sve ono što oni inače rade. Svi smo odgovorni jer se ovo može smatrati kao poraz cijelog društva. Želimo da vjerujemo da nijesu svi u vlasti korumpirani, brzo će se vidjeti da li je tako“, naveo je Lekić

Prema njegovim riječima, institucije imaju samo jednu dilemu - da li brane zakone ili kriminal.

Ppredsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, kazao je da su građani Crne Gore danas čuvari države i borci za pravo i pravičnost. 

„Mi danas ovdje ustajemo u odbranu onoga što je nama najvažnije, a to je naša sloboda – sloboda da kažemo šta mislimo, i zato svi kao jedan danas odavde poručujemo našim sugrađanima, prijateljima, našim komšijama, našim strinama, tetkama, kumovima – ne boj se”, naglasio je Pavićević.

Kako je poručeno sa skupa u Zeti, njegovi učesnici će se pridružiti građanskom protestu koji će u 28 sati početi u Podgorici.
 

Komentari: 6

Bez mozga...

16. 02. 2019 - 17:23

Glavni organoizatori skupa u Zeti su Bečić i Pavićević. Da li ima ikoga normalnog ko meže dati glas ovom "izvanjcu". Mislim na Crnogorce, a posebno Liberale. Došao je po zadatku iz Beograda da ruši Crnu Goru. Za Bečića je poznato da ima manje vijuga nonjegova fudbalska lopta. Ko moće dati njemu povjerenje, to je za Riplija. Vjerovatno, samo oni koji imaju još manje vijuga. Pavićević hoće glasove Liberala, a u koaliciiji je sa Bečićem koji je rezervna opcija generala Rešetnjikva i GRU. Poznato je da Rusi ne traže one sa mozgom no slijepe poslušnike. Đoko Orlandić
SlavkoBa

16. 02. 2019 - 17:30

Tako je Becicu pozdravljam potez da sa Lekicem ides na proteste ko prvo Lekic je posten covjek oko njega clanovi predsjednistva su ozbiljni pre svega u svojim profesijama najbolji ljudi ima par tamo sto su na poltronstvo se provukli ostali su odlicni neukaljani i ti vec daje rezultate!
Realista

16. 02. 2019 - 17:35

Opozicija ne smije da mrzi drzavu Crnu Goru ili da voli vise neku drugu drzavu pa sve ostalo onda.
Rukfaš

16. 02. 2019 - 17:54

Ovo da se ne smiju napadati u prevodu znači da niko iz opozicije ne smije napadati demagoge a oni smiju sve od reda. To Aljeksa munjo nebeska, čojku među vranama...
Ranko

16. 02. 2019 - 18:18

"Saglasan, sto se mene tice mogu Crnu Goru prikljuciti ili Srbiji ili Rusiji, po zelji".
Nensi

16. 02. 2019 - 20:14

Evo ga beeeeeeeeeeeeeeee. Kakva spodoba.
Novi komentar