Marković: Đukanovićeva kompanija je i dalje aktivna

Prema podacima iz kiparskog registra Đukanovićeva kompanija je i dalje aktivna, pa je on dužan da je i sada prijavi Agenciji za sprječavanje korupcije, saopštio je urednik Dana, Nikola Marković, reagujući na današnje sopštenje iz Kabineta predsjednika Crne Gore.
Objavljeno: 16. 02. 2019 - 19:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštenje prenosimo integralno:
- „Prema podacima iz kiparskog registra Đukanovićeva kompanija je i dalje aktivna, pa je on dužan da je i sada prijavi Agenciji za sprječavanje korupcije. To je morao da prijavi svih ovih godina, shodno svakom Zakonu koji je regulisao to pitanje od kada je postao vlasnik te kompanije, pa do danas. 

Od 2009. godine vrste podataka koje treba da sadrži izvještaj o imovini funkcionera eksplicitno su navedene Zakonom, a do tada je zakon propisivao da se aktom Komisije za konflikt interesa utvrđuje šta funkcioneri prijavljuju u izvještajima. 

Aktom Komisije je bilo propisano da funkcioneri moraju prijaviti vlasništvo nad kompanijama. Uostalom, zato je Đukanović  u izvještaju koji je podnio 2007. godine naveo jednu od njegovih crnogorskih kompanija, a u kasnijim izvještajima i ostale, ali je sakrio kiparsku firmu.

Prema tome Đukanović i danas krši važeći zakon, i potpuno mi je jasno zašto u njegovom kabinetu ne žele da nastavljaju polemiku o njegovoj tajnoj firmi na Kipru.“ sopštio je Marković.
 

Komentari: 4

Marković je primitivan

16. 02. 2019 - 19:56

I veoma kvara...koliko je do sada u Danu objavi neistina i nikome nista to da radi u nekoj Evropskoj državi odgovarao bi za iskazane laži....no kod nas moze sve pod plastom DEMOKRATIJE...
Makarije

18. 02. 2019 - 15:08

Evo pod plaštom demokratije i rodoljublja, Milo, njegova familija i prijatelji pokradose sve što se može pokrasti. I još traže načina da sa krađom nastave. Obični banditi.
D Moraca

16. 02. 2019 - 20:15

Nebotan lik ...
Fahro

16. 02. 2019 - 21:08

Dali stvarno ima osoba koje citaju dan? A drugo sto se tice Markovica,moze biti sve sem novinar. Nikad bio niti ce biti....zali boze profesije a i kolega koji su takodje novinari. Nazalost on je cist primjer ne novinara koji nema problem da se bavi sa fake-nieuws. Kakva “vest” takav i novinar.
Novi komentar