Odgovorio ministarki ekonomije

Konjević: Vektri milioni, a građanima veći računi za struju

Građani Crne Gore su oduševljeni što će im cijena struje biti veća do osam odsto, jer vi kažete da ste uradili sve da njihovo povećanje ne utiče negativno na životni standard, naveo je poslanik Socijaldemokratske partije i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević u odgovoru ministarki ekonomije Dragici Sekulić, ističući da Vektra dobija milione, a građani veće račune za struju.
Objavljeno: 18. 02. 2019 - 12:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

“To bi u prevodu značilo – veće cijene struje, građani će živjeti bolje. Ipak mi se čini, uvažena ministarko Sekulić, da se kroz novi povećan iznos računa za struju “živjeti bolje” privatni biznisi pojedinaca bliskih DPS-u. Za vas je “dnevno političarenje” kada Vas pitamo zašto umjesto novog “zavlačenja ruke u džep građana” i povećanja cijena struje ne naplatite poreski dug od preko 500 miliona i zašto kompanije iz grupacije Vektra duguju preko 10 miliona za poreze”, istakao je Konjević.

On je naglasio da bi Sekulić trebalo da se zalaže da nema privilegovanih pojedinaca i firmi i da zakon važi jednako za sve.

“Jer zašto, poštovana gđo Sekulić, obični građani plaćaju uredno poreze, a Vektra duguje milione. Je li zato što je Vektra bliska pojedincima iz DPS-a? Ali Vi ne biste da to objašnjavate građanima putem medija. Vektri milioni, a građanima veći računi za struju”, kazao je poslanik SDP-a.

Građani, dodao je on, plaćaju najskuplju cijenu struje u regionu, skuplju nego što plaćaju građani Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije.

“I vi je i pored toga opet povećavate. Prosječna zarada u posljednje dvije godine koliko vi “radite sve u interesu građana” ne raste. Crna Gora ima najmanju minimalnu zaradu u regionu svega 193 eura, a skoro 80 hiljada građana živi sa platom do 250 eura”, rekao je Konjević.

Slično su, naveo je, objašnjavali i rast PDV sa 19 na 21 odsto, povećanje akciza na gorivo i druge proizvode, zadržavanje kriznog poreza.

“Ali zato realna kupovna moć građana, prema zvaničnim podacima je u 2018. manja tri odsto. O rastu zarada u 2019. i 2020. u projekcijama Ministarstva finansija ni riječi. Naprotiv najava “zamrzavanja” zarada i naredne dvije godine. Ali građani neka ne brinu – vi ste sve uradili da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”, zaključio je Konjević.

Komentari: 5

Poslanik

18. 02. 2019 - 12:41

Ajde Rasko ne klapi, skoro dvije decenije si svirao sa njima u istu tikvu i sad si se sjetio. Ista matrica Duska Knezevica, Miska Perovica i druzine.
Holandija

18. 02. 2019 - 13:12

Za neznalice incl. Konjevic - energija je 2019 u cijeloj evropi poskupjela i bice jos skuplja. Primjer kod nas od 1 .januara godisnji racun raste u prosjeku oko €600. Drugo,da smo na pijaci Konjevicu pa date razumijem.Ovako uporedjujes stvari koje,sto je najgore i sam znas, nemogu se uporedjivati.
Strujomjer

18. 02. 2019 - 13:29

kakve to veze ime sto je ralno sto nije? Bitno je da se napada vlast i sarmiraju biraci kkako umrrijese od brige za narodom. Sad posto vise nijesu vlast, to tada su cutali.
Holandija

18. 02. 2019 - 15:41

@Strujomjer - Pa dobro , tu si po meni djelimicno u pravu. Njihovo (opoziciono) pravo je da napadaju vlast i to je okey. Sto nije u redu kad se hvatas svake gluposti pa ti biraci ne vjeruju i onda kad si u pravu.Za nasu opoziciju u CG stvari su jos gore: oni niti rade,niti imaju ideju kako treba da rade i sta je tragedija i unikat u istoriji evropskog parlamentarizma, opozicija Crne Gore ulavnom se bori za interese tudjih drzava i vlada.
Nick

18. 02. 2019 - 13:44

Konjević oće da ruši državu.. Vektra je zaradila milone na pošten način
Novi komentar