Tokom policijskog ispitivanja

Nezvanično: Sestra priznala da je ubila Jasminu Dominić

Smiljana Srnec "slomila se" tokom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kad ubila svoju sestru Jasminu Dominić, prenosi Index.hr pozivajući se na portal Telegram.
Objavljeno: 19. 02. 2019 - 11:31 Promjenite veličinu teksta: A A A
Nezvanicno: Sestra priznala da je ubila Jasminu Dominic
Foto: Vijesti.ba

Ona još nije ispitana u prisustvu advokata.

Smiljani Srnec (45) danas je produžen pritvor zbog sumnje da je povezana sa ubistvom sestre Jasmine, čije je tijelo pronađeno u subotu uveče u zamrzivaču porodične kuće.

Nju još nije ispitalo Županijsko državno tužilaštvo, a to će, kako kažu, biti obavljeno u zakonskom roku.

Policija je danas izvjestila da prije završetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005, a zbog sumnji u ubistvo je, prema neslužbenim podacima, uhapšena njena 45-godišnja sestra.

"Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba", izjavio je na konferenciji za novinare portparol međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja opštine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predata pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš.

"Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek u odgovoru na pitanje novinara kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Tijelo pronašla porodica


Tijelo Jasmine Dominić pronađeno je u subotu u zamrzivaču u porodičnoj kući u mjestu Palovec. Telegram saznaje da su ga pronašli članovi obitelji Srnec koji su preuređivali dio prostora u kući.

Članovi porodice prišli su zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana. Međutim, nikada niko nije dublje zavirio u škrinju jer se poklopac nije mogao otvoriti potpuno zbog toga što se škrinja nalazila ispod stepenica, pa je tijelo Jasmine Dominić u njoj bilo sve ovo vrijeme skriveno.
 

Komentari: 0

Novi komentar