Saopšteno iz Atlas grupe

Kneževićevi advokati dopunili krivičnu prijavu protiv Žugića i Terić

Advokati akcionara Atlas banke, na čelu sa Duškom Kneževićem, podnijeli su juče dopunu krivične prijave protiv guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoja Žugića i privremene upravnice u Atlas banci Tanje Terić, zbog sumnje da su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću dali podatak da će eksterno lice, koje nije akcionar Atlas banke, dokapitalizovati banku.
Objavljeno: 20. 02. 2019 - 13:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Žugić, Terić i više drugih, za sada, NN službenika CBCG terete se da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Osumnjičeni su neutvrđenog dana od 7.12.2018. do 14.2.2019. predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću saopštili podatakda će eksterno lice koje nije akcionar Atlas banke dokapitalizovati banku sa 22 miliona eura“, stoji u dopuni krivične prijave, koju je podnio advokat Zdravko Đukanović.

„Imajući u vidu činjenicu da po tekstu Ustava Crne Gore predsjednik nema bilo kakva ovlašćenja u vezi sa bankarskim sektorom, evidentno je da ovakve informacije nije mogao dobiti službenim putem, već postoji osnovana sumnja da su osumjničeni tu informaciju saopštili na nezakonit način. Na ovaj način „najavljeni eksterni akcionar“ bi postao većinski vlasnik i preuzeo upravljanje bankom, svom imovinom i firmama koje su založene kod nje. Akcionarima Atlas banke je pričinjena šteta veća od 80 miliona eura, a krivična djela se i dalje čine od strane prijavljenih lica“, piše u dopuni krivične prijave.

Prva prijava protiv Žugića, Terić i bivšeg privremenog upravnika u IBM banci Milana Remikovića podnijeta je 31. januara, zbog nezakonitog postupanja guvernera CBCG i njegovih saradnika u Atlas i IBM banci, koje je nanijelo štetu akcionarima u iznosu od oko 80 miliona eura.

„Molimo vrhovnog državnog tužioca da bez odlaganja preduzme radnje radi provjere navoda krivične prijave od 31.1.2019. i dopune krivične dopune, posebno što dvadeset dana od dana podnošenja prijave niko od  prijavljenih lica nije ispitan“, naveo je advokat Đukanović.

Komentari: 6

ZAŠTO NIKO NIJE PRENIO

20. 02. 2019 - 13:45

Opština Budva prinudno naplatila poreski dug od 192 hiljade eura sa računa podgoričke firme „Global Montenegro“, čiji je jedan od osnivača predsjednik države Milo Đukanović. Ostalo da se izmiri još 92 hiljade eura
@

20. 02. 2019 - 15:52

Ma nije moguće? Ada on nikome nije dužan ostao, niko mu nikad nije platio piće, nikad mu niko nije smio ponuditi proviziju,...
DA BI SAČUVAO NOVAC

20. 02. 2019 - 18:54

Promjenio je politiku,naciju,vjeru ,pismo,tekući račun,žiro račun...Kako reče Lalićev Pejo Grujović ,,Kada je kod nas šta bilo a da je dobro bilo??????
Mikloš kauboj

20. 02. 2019 - 21:18

Ništa strašno, ako ta firma nije mogla da posluje i prihoduje neka bude blokirana. Ne vidim nikakvu vezu između tvog komentara i ovog teksta
Mikloš kauboj

20. 02. 2019 - 21:15

Kakav nelik, šta je ovo napad iz zone sumraka
cica gorio

20. 02. 2019 - 23:11

Ovo je covjek zvani fantazija, bas ovako glupi ljudi rade ovakve prevare, sam sebe je krao iz svoje banke. Treba te samo osuditi za glupost.
Novi komentar