Raonić: Protesti prerastaju u par ekselans političke

Direktor Gradjanske alijanse Boris Raonić ocijenio je da će rezultati protesta zavisiti od političkih zahtjeva i koordinacije djelovanja organizatora protesta i same opozicije, kao i dokaza koje iznosi Duško Knežević.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 06:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

– Jer ovi protesti definitivno prerastaju u političke sa par ekselans političkim zahtjevima – kazao je Raonić. Prema njegovim riječima, od toga koliko će opozicija i organizatori biti jedinstveni u daljoj koordinaciji i planiranju će i zavisiti koliki će domet sami protesti imati.

– Naravno, spoljni faktori ovdje igraju veliku ulogu, a to su komunikacija organizatora sa međunarodnom zajednicom i ponašanje vlasti. Potez premijera vezano za skandal u Baru je u tom smislu oduzeo dio kiseonika protestima, ali imajući u vidu iskustvo sa DF protestima i nebrojeno mnogo arogantnih poteza, ne bi me začudilo da određene strukture u vlasti svojim činjenjem ojačaju motive za proteste. Ishodište prije svega zavisi od dokaza koje plasira Duško Knežević, jer samo po sebi ne mogu trajati beskonačno-rekao je on.

Programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić ocijenio je u izjavi za Pobjedu da su se lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta Ura Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpuno razišli u političkom djelovanju i da njihov nekadašni savez nema zajedničku strategiju niti zajednički djeluje. – Koalicija za 21. vijek je postojala na lokalnim izborima, a poslije toga par zajedničkih aktivnosti, ali je svako nastavio svojim putem – kazao je Raonić u izjavi za Pobjedu.

 

Komentari: 14

milica

21. 02. 2019 - 07:49

Ko ovom marginalcu daje ovoliko prostora. On poziva na proteste, cijeni "dokaze" odbjeglog tajkuna Kneževića, podstiče opoziciju da se ujedini....ko je ovaj lik i kakve su mu ambicije...Pred svake izbore se iznjedre neki "mudraci" koji crpu pare iz naših i EU fondova, bez obaveza, bez odgovornosti za izgovoreno, bez zaposlenih...napišu par projektića, podrže ih Vaca, Maca,....njih niko ne dira,,,talasaju...pričaju,"analiziraju."......
Timan

21. 02. 2019 - 09:17

Potpuno nebitan, sitni potrčko neke ambasade ili neke od grana u vlasti, donese burek ili kifle nekom petom sekretaru.
Goga

21. 02. 2019 - 07:54

Sada ce se politicari iz opozije prikljuciti i nema vise protesta. Jos nisu shvatili da su ono najveci problem,sve isto rade sto i ovi na vlasti. Oni ce slomiti proteste. !!!
Igor

21. 02. 2019 - 07:55

Kadna ta opozicija ako joj protesti zavise od okrivljenog lica sa potjernice koje ima pravo i po zakonu u tom statusu da laze. Kakva snaga!
-

21. 02. 2019 - 19:43

Igore rezone Iz svijeta ne stanuju ovdje pogotovo ne kod ove antidrzavne opozicije koja bi djavola crnog upregla za interese ne njih nego mentora spolja
NVO i one...

21. 02. 2019 - 08:02

Raonić reče da protesti prerastaju u par ekselans političke. Ta njegova NVO je "par ekselans ekspozitura onih službi" . Nauime, njegov rad nema dodirnih tačaka sa ciljevima i aktivnostima NVO. Đoko Orlandić
Tesla

21. 02. 2019 - 11:03

Da notiram: danas 21. Feb. 2019e,gore doticni govori i potvrdjuje da protesti u stvari zavise od bjegunca,prevaranta DK!! Znaci ovim jadnicima na ulici i jos jadnijom opoziciji odredjuje aktivnosti covjek osumnjicen za kriminal i za kojim se raspisuje pitjernica. Dali ja ovo sanjam,ko je odje lud i glup? Pa ljudi,Dritane,Danilovicu,Radilovicu i ostala bratija:znate li vi cime se bavite,sta radite i kome dajete podrsku? Zar ste intelektualno tako plitki da nijeste u stanju da kao svaka normalna opozicija u Evropi normalno politcki djelujete? Pa vidite da ovo prolazi granice cirkusa? U zargonu politickog zivota govori se o pokitickoj eliti neke zemlje. Vi ste kao prvo dostigli nivo onih koji vam donose kafu (cast njima) a o eliti da ne pominjem, ona izgleda nikada nije ni postojala (mozda u vasim glavama). Ukratko - ZASTIDJE-ZALOSNO!!!
91243

22. 02. 2019 - 14:19

imam firmu, nemam firmu na kipru :)
Boki

21. 02. 2019 - 11:22

A dje su im Crnogorci na protestima?Intelektualci?Studenti?Sve ista lica sa anti Nato skupova i Kosovskih baljez...ja.Opet tuzni skupovi i opet nula ucinak.
Onaj drugi

21. 02. 2019 - 17:30

Boki u pravu si 100%! Hvala na komentaru!
jasno

21. 02. 2019 - 19:24

Ocigledno Boki, ocigledno I u krupnoj slici jasno. Ali uvijek izadju sa slicnim trikovim. Gurnu naprijed ponekog "postenog Albanca" da bi ljudi rekli: "Pa evo I Albanci su cak protiv" Bezobrazluci smislkjeni van Crne Gore sasvim sigurno
VEZIR SULEJMAN

22. 02. 2019 - 06:02

2 Albanca i jednog jedinog Muslimana,prepametnog,prelijepog i prejakog,Omera...
Raonicevi rezoni skandalozni

21. 02. 2019 - 18:33

Da li imaju ulogu dokazi protiv Knezevica, uopste ili je po vama a priori neduzan? Dalje, daje primjer protesta DF-a I implicitno optuzuje vlast za eskalaciju?! Dalje, u primjerima uticaja spolja precutkuje ono sto se u svijetu nasiroko komentarisalo a to je uticaj Rusije !
Bilbo

24. 02. 2019 - 11:26

Da ti je da te zovniu u DPS .A i vi mu dajete prostor tj.zovete ga da mu date prostor.Lađa tone.
Novi komentar