Vlada odlučila da snabdijevanje auto-puta električnom energijom realizuje domaća kompanija

Monteput jeftiniji od CRBS-a

Vlada je, nakon razgovora sa predstavnicima kineske kompanije CRBC, koja je glavni izvođač radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar – Boljare, ipak odlučila da se napajanje električnom energijom dionice od Smokovca do Mateševa realizuje preko preduzeća Monteput, saopštio je Pobjedi izvršni direktor ove kompanije Jonuz Mujević. 
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 06:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za tu namjenu Monteput će se zadužiti 31,6 miliona eura, na što je saglasnost dala Vlada. Mujević je naveo da su u toku pregovori sa potencijalnim kreditorima o uslovima kreditiranja.

 - Napajanje auto-puta električnom energijom spada u naknadne radove i oni nijesu ugovoreni sa kineskom kompanijom CRBC. Vođeni su pregovori da i ove radove izvodi CRBC kao naknadne, međutim zbog racionalizacije izgradnje ovog dijela projekta, Vlada je odlučila da se ova investicija realizuje preko Monteputa, imajući u vidu prije svega odredbe Zakona o energetici – kazao je Mujević.

OTKUP

Objasnio je da su Crnogorski elektroprenosni sistem i Crnogorski elektrodistributivni sistem u obavezi da u skladu sa Zakonom o energetici, a imajući u vidu da je infrastruktura od značaja za razvoj države, izdaju saglasnost i otkupe infrastrukturu nakon izgradnje, a u skladu sa ugovorenim uslovima otkupa. On je dodao da je priprema ugovora u toku.

Komentari: 1

Spiro

21. 02. 2019 - 07:52

Ne mogu da vjerujem u ovoliku kolicinu neistina. Ugovor o izgradnji autopta je objavljen u Sluzbenom listu i javni je dokument i fino pise da je struja obaveza Investitora dakle drzave. Nista nije zaboravljeno i nijesu naknadni radovi nijesmo svi slijepci kod ociju.
Novi komentar