CETINJE i BAR

Policija oduzela oružje, municiju i kriptovane telefone

Cetinjska policija je juče izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.T. (39) iz Cetinja i pronašla veću količinu oružja i municije.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 11:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijci  pronašli i oduzeli: pušku marke „Eskort”, pušku marke „Stoeger”, pištolj marke „XC 357” sa 2 okvira, pištolj marke „Glock” sa 2 okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske municije i 78 komada puščane municije.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. Oružje i municija će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", kaže se u saopštenju, ali se ne navodi da li je Cetinjanin uhapšen .

Cetinjska policija je, osim toga, na osnovu operativnih informacija, zaustavila vozilo marke „BMW“ kojim je upravljao I.Ć. (29) iz Cetinja. Provjerom vozila policijski službenici su ustanovili da se na vozilu nalaze registarske oznake sa drugog vozila.

Policijski službenici će nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu protiv I.Ć. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave. Preduzimajući pojačane aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica  i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa službenici OB Cetinje su na području Opštine Cetinje kontrolisali 82 bezbjednosno interesantna lica kojom prilikom je sankcionisano 10 lica. Osim toga, privremeno je radi provjere od M.R. (44) iz Cetinja oduzeto pmv marke „Jaguar“.

Službenici Centra bezbjednosti Bar su juče, sprovodeći kontinuirane aktivnosti na kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih bezbjednosno interesantnih lica, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.M. (24). Policijski službenici su tom prilikom  pronašli i radi provjera oduzeli tri balistička prsluka - pancira i kriptovani telefon.

Komentari: 0

Novi komentar