Svi koji se dokažu biće i zaposleni

Posao za 50 odsto učesnika programa

Od 27 polaznika, koji su se obučavali za zanimanja manevrista i vozovođa, polovina će početi da radi. Pripravnički staž trajaće šest mjeseci a nakon položenog stručnog ispita, svi koji se dokažu, biće i zaposleni. Posla će, u doglednom periodu, biti i za ostale učesnike. To je saopšteno nakon, još jednog uspješno završenog, programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koji je Zavod za zapošljavanje realizovao u saradnji sa "Montekargom" i licenciranim provajderom Mašinskom školom "Ivan Uskoković" iz Podgorice.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 12:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Budućim manevristima i vozovođama sertifikate su uručili direktori Zavoda i Montekarga Suljo Mustafić i Muradif Grbović kao i predstavnik Mašinske škole “Ivan Uskoković” Vesko Rašković.

Direktor Mustafić je, tom prilikom, kazao da je posrijedi program za koji je Zavod za zapošljavanje izdvojio blizu 20 hiljada eura.
„Vjerujem da ovakvim primjerima, finansiranjem programa za tražena i deficitarna zanimanja, pokazujemo svoju otvorenost prema potrebama tržišta rada, svim institucijama i poslodavcima koji imaju problem nedostajućeg kadra. Na taj način pomažemo da se poveća zapošljivost lica sa naše evidencije i doprinosimo smanjenju deficitarnih zanimanja“, kazao je Mustafić.

Direktor “Montekarga” Muradif Grbović je kazao da mu je izuzetna čast što je uspješno realizovana još jedna obuka kojom je na svijetlom primjeru pokazano kako Zavod posreduje između nezaposlenih i poslodavaca.
„Zahvaljujući Zavodu mi smo danas dobili usko-stručna željeznička zvanja kojih nije bilo na našem tržištu rada jer se te kvalifikacije ne mogu steći kroz sistem redovnog obrazovanja u Crnoj Gori“, poručio je Grbović i dodao da ga raduje što će upražnjena radna mjesta sada biti i popunjena.

Prema riječima Veska Rakovića Mašinska škola je, kao licencirani provajder, u minulih nekoliko mjeseci organizovala teorijsku i praktičnu nastavu za prekvalifikacije ljudi iz Podgorice, Bara, Nikšića i Bijelog Polja.
„To što su svi kandidati položili testove naš je zajednički uspjeh a njihova šansa“, poručio je Rašković.

Komentari: 0

Novi komentar