Saopštio Nikola Janović

Mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih

Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa opštinom Berane otvorilo rekonstruisani Omladinski klub u Beranama.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 13:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom dvije godine rada, Ministarstvo sporta i mladih je u kontinuitetu radilo na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihovog položaja, a u skladu sa Strategijom za mlade 2017-2021 godine.

Jedan od ključnih prioriteta je i otvaranje novih i podrška u radu postojećih omladinskih servisa (centara i klubova).

Danas imamo otvorenih 12 omladinskih klubova u opštinama širom Crne Gore, kao i Omladinski centar u Podgorici.

Novim zakonskim rješenjem Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da pružaju podršku otvaranju novih omladinskih klubova širom Crne Gore, ali i da njihov rad učine održivim.

2019-02-21-berane-ministar-nikola-janovic-otvaranje-rekonstruisanog-omladinskog-kluba-berane-8

Dopunom naziva institucije u Ministarstvo sporta i mladih, Vlada je poslala jasnu poruku da je briga o mladima njen ključni prioritet, a navedeno ministarstvo adresa za programsko ispunjavanje potreba mladih koje će biti sistemski unaprijeđeno novim zakonskim rješenjima za razvoj omladinske politike koja su trenutno u skupštinskoj proceduri.

- Očekujemo da će predstavnici svih opšina u narednom periodu voditi brigu o mladima na adekvatan način, te da ćemo zajednički nastaviti da razvijamo programe i projekte za mlade. Današnji događaj je potvrda da su mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih - kazao je Janović.

Komentari: 0

Novi komentar