"Voli životinje"

Podgoričanka uslovno osuđena zbog trovanja psa

Milka Mugoša (76) iz Podgorice osuđena je na uslovnu kaznu zatvora u trajanju tri mjeseca zbog trovanja vlasničkog psa porodice Drobnjak iz naselja Donja Gorica, u avgustu prošle godine.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 17:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je u avgustu 2018. godine, koristeći pesticidna sredstva, otrovala komšijskog psa Taru koji se nalazio u uredno ograđenom dvorištu. Snimci nadzornih kamera su jasno pokazali da je M.M. izvršilac krivičnog djela, a iste te kamere su ranije snimile i njenog brata koji je maltretirao pse u istom dvorištu kad niko od vlasnika nije bio kod kuće.

Nevladine organizacije Prijatelji životinja Podgorica i Korina Animals u saopštenju za javnost žestoko kritikuju presudu, a navode i da je posebno zabrinjavajuće "obrazloženje Suda, da i pored izvršenog krivičnog djela, "osuđena nije neko ko ne voli životinje, već da ju je sklop okolnosti naveo da izvrši ovo krivično djelo".

Dodaju da postoji osnovana sumnja da njoj ovo nije prvi put da truje pse u naselju, jer je nepunih godinu dana u istom dvorištu otrovan pas, ali i nekoliko pasa u istoj ulici. Osnovnoj državnoj tužiteljki Jeleni Protić optužena M.M. i njen brat su bez imalo ustručavanja priznali izvršenje djela koja im se stavljaju na teret.

"Naravno, i tada je nadležnim organima trebalo više od mjesec dana od dana izvršenja krivičnog djela da saslušaju osumnjičene, iako su već prvog dana znali njihova imena i adresu", navode iz nevladinih organizacija.

Sud je Mugoši izrekao uslovnu kaznu zatvora od tri mjeseca, a kazna se, kako se navodi, neće izvršiti ako okrivljena u roku od jedne godine ne izvrši novo krivično djelo.

Komentari: 1

Ziil

21. 02. 2019 - 18:31

Bolje da su je rebnuli 500-1000€ pa da dobro zapamti kako je trovala
Novi komentar