Vlada usvojila izvještaj

Smanjen broj stradalih na crnogorskim putevima

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore usvojen je Izvještaj o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori za prošlu godinu.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 17:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Smanjen broj stradalih na crnogorskim putevima
Dragan Pejanovic

Prilikom predstavljanja Izvještaja konstatovano je da analiza statističkih pokazatelja o saobraćajnim nezgodama ukazuje da je stanje bezbjednosti saobraćaja u 2018. znatno poboljšano u odnosu na prethodnu godinu i da se može ocijeniti povoljnim.

Navedeno je da je tokom 2018. godine smanjen broj smrtno stradalih 23,8 odsto, broj teže povrijeđenih lica je smanjen 9,5 dosto, a broj lakše povrijeđenih 1,8 odsto.

Prošle godine u saobraćajnim nesrećama život je izgubilo 48 osoba, što je manje nego u 2017, uprkos nešto većem broju saobraćajnih nezgoda, kazao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović.

"Povodom ove tačke dnevnog reda, Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo zdravlja, Upravu za saobraćaj i Upravu policije da realizuju sve planirane mjere na implementaciji strateških i drugih planskih dokumenata i propisa i da nastave aktivnosti na obezbjeđivanju finansijskih i drugih preduslova za sprovođenje svih potrebnih mjera prema učesnicima u saobraćaju, tokom 2019.", saopšteno je nakon sjednice.

Komentari: 0

Novi komentar