Privremeni objekti

Za pokretne objekte 10, za nepokretne 50 eura

Na današnjoj sjednici Vlade donijeta je Uredba o visini naknade za izdavanje urbanističkih, odnosno tehničkih uslova za privremene objekte utvrđene Programom privremenih objekata, kojom su utvrđene naknade u iznosu od 10 eura za pokretne i 50 eura za nepokretne privremene objekte.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 17:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Za pokretne objekte 10, za nepokretne 50 eura
Foto: gov.me/B. Cupic

Usvojen je Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije za integrisano upravljanje migracijama u Crnoj Gori 2017-2020, za 2018. godinu, pri čemu je naglašeno da je postignuto gotovo stoprocentna ostvarenje planiranih mjera i djelotvorno sprovođenje politike kontrole migracionih kretanja.

“U Izvještaju se navodi da su najznačajnije aktivnosti iz oblasti migracija u Crnoj Gori u prethodnom periodu donošenje novog Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca i Zakona o strancima. Standardi Evropske unije iz oblasti migracija su u najvećoj mjeri transponovani u oba zakona, a njihovom implementacijom doći će do osjetnih promjena u pogledu kvaliteta i efikasnosti ovog sistema”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila Informaciju o Predlogu sporazuma o sprovođenju projekta tehničke podrške između Ministarstva finansija Mađarske i Vlade Crne Gore – Kancelarije za evropske integracije, u okviru Intereg V-B Dunavskog transnacionalnog (DTP) za period 2014-2020 i prihvatila tekst Sporazuma.

“Potpisivanje Sporazuma ima za cilj efikasno i efektivno upravljanje i sprovođenje Programa i unapređenje podrške podnosiocima predloga projekata i korisnicima. Ovim dokumentom se, između ostalog, definiše i alokacija sredstava za period trajanja programa , način izvještavanja, obaveze koje se odnose na kofinansiranje”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela Akcioni plan za sprovođenje Strategije integrisanog upravljanja granicom 2014-2018, za 2019. godinu, i usvojila Izvještaj o realizaciji mjera i aktivnosti iz Akcionog plana za 2018. godinu.

Tokom prošle godine nastavljeno je unapređenje sistema integrisanog upravljanja granicom u skladu sa preporukama i najboljom praksom Evropske unije.

Vlada je usvojila XV izvještaj o sprovođenju Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015 - 2018. godine i Akcionog plana 2017 – 2018, za izvještajni period jul - decembar 2018. godine.

Vlada je usvojila Informaciju o izmjeni Ugovora o prosljeđivanju kreditnih i grant sredstava za potrebe realizacije projekta „Sakupljanje i prečišćavanja otpadnih voda u Podgorici“ finansiranog iz kreditnog aranžmana zaključenog, 22. septembra 2017. godine, između Njemačke banke za razvoj (KfW) i Vlade Crne Gore, u iznosu od 35 miliona eura.

“Prihvaćen je izmijenjeni tekst Ugovora kojim je Glavnom gradu ostavljen rok od šezdeset dana, kako bi imao vremena da sprovede neophodne procedure i ispuni ugovornu obavezu prema Državi”, saopšteno je iz Vlade.

Komentari: 0

Novi komentar