Protesti u Tirani

Baša: Rama je balkanski Maduro

Predsjednik Demokratske stranke Albanije Ljuljzim Baša optužio je danas albanskog premijera Edija Ramu da je "balkanski Maduro", te da je "vođa narko-kartela".
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 19:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Basa: Rama je balkanski Maduro
Foto: Tanjug/AP

"Albanija će imati budućnost, ali neće pripadati lopovima, oligarsima, narko-dilerima i neće pripadati čovjeku koji nam je donio ovu crnu ljagu, vođi bandi Ediju Rami", rekao je Baša na današnjem protestu u Tirani demonstrantima, dok je masa uzvikivala "Rama odlazi" i "Albanija kao Evropa".

On je pozvao građane da ustanu protiv premijera Edija Rame, nakon što je Nacionalni savjet te stranke odlučio da poslanici spale svoje mandate i daju ostavke.

Nakon protesta koji je održan na glavnom trgu u Tirani poslanici Demokratske stranke su pošli ka skupštini, a Baša se obratio još jednom demonstrantima i pozvao je sve gradove Albanije na "ustanak protiv vlasti".

"Od danas mi smo obični građani sa vama i za vas. Krenuli smo putanjom nade dok naša ideja evropske Albanije ne postane realnost", rekao je Baša.

Protesti u Albaniji su održani i ranije tokom nedjelje kada su demonstranti pokušali da upadnu u kancelariju predsjednika vlade Albanije i kada je došlo do sukoba s policijom u kojima je povrijeđeno više desetina učesnika, novinara i policajaca.

Albanija ima dvije jake političke partije, Socijalističku, koju vodi Rama, Demokratsku stranku, kao najjaču opozicionu partiju i Socialistički pokret za integraciju predsjednika Iljira Mete, koji se takođe nekoliko puta okrenuo protiv premijera Rame.

Ljuljzim Baša je bivši albanski ministar spoljnih poslova i naslijedio je dugogodišnjeg premijera i predsjednika Saljija Berišu na poziciji predsjednika stranke, dok je Beriša sada počasni predsjednik.

Baša je studirao u inostranstvu i radio je i u UNMIK-u u Prištini.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

22. 02. 2019 - 09:49

Увредљиво је за Мадура да га пореде са Рамом. То је лако доказати. Мадуро је човек који води самосталну политику, која очигледно смета Американцима.Рама је један типичан балкански лидер, компрадор у свему подређен Светској влади. Као такав, апсолутно је заменљив. Таквих као Рама, ми на Балкану, имамо колико год хоћеш!
Novi komentar