Venecuela

Maduro zatvara granicu s Brazilom, upozorava na "kancerogenu" pomoć

Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro naredio je zatvaranje granice sa Brazilom i najavljuje da će to isto učiniti i na granici sa Kolumbijom.Razlog za zatvaranje granice je, kako je rekao, "lažna humanitarna pomoć" čiji je dolazak najavljen za subotu.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 22:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Svjetski mediji prenijeli su da je karavan autobusa, u organizaciji opozicije, krenuo iz Karakasa po humanitarnu pomoć koja stiže iz Sjedinjenih Američkih Država.

Paketi pomoći, hrane i ljekova, skladišteni su u sjevernoj brazilskoj državi Roraima, kolumbijskom gradu Kukuta i na karipskom ostrvu Kurasao koje je dio Kraljevine Holandije, navodi Primera edision.

Informasion prenosi da je predsjednik namirnice koje treba da stignu nazvao "kancerogenim", a umjetnicima koji budu učestvovali na humanitarnom koncertu u Kukuti poručio je da će biti dio međunarodnog zločina – "čiji je cilj vojna invazija na Venecuelu".

Kako javljaju lokalni mediji, Maduro je vojsci naredio da ne dozvoli da humanitarna pomoć uđe u zemlju, iako je vojska i do sada uspješno blokirala ulaz paketa pomoći iz Amerike.

"Moja procjena je da će granica sa Kolumbijom biti potpuno zatvorena", poručio je Maduro ističući da je cilj ove akcije da se on prisili na povlačenje sa mjesta predsjednika.

Tvrdi da krize u Venecueli nema, te da opozicija primjenjuje "priručnik za psihološki rat" kako bi oslabila zemlju, prenosi Nacional.

"Naša zemlja je u miru i ostaće u miru. Najbolji odgovor na provokacije jesu moral i akcija... Ovaj psihološki rat ima za cilj da uznemiri i podjeli vojsku. Najavljeno je niz provokacija. Zato što potcjenjuju kapacitet i spremnost venecuelanske armije, a sebe smatraju superiornima", poručio je Maduro.

Ipak, i sam je najavio da će u toku ove nedjelje stići 300 tona humanitarne pomoći, ali iz Rusije.

Komentari: 0

Novi komentar